Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tăriceanu, nemulțumit de ministrul de Externe în cazul Maior

Tăriceanu, nemulțumit de ministrul de Externe în cazul Maior

Călin Popescu Tăriceanu și-a exprimat marți mulțumirea față de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, în condițiile în care ministrul Teodor Meleșcanu nu a luat o decizie privind rechemarea ambasadorului României în SUA George Maior.

Rl online 0 comentarii

„E clar că niște rotițe nu funcționează cum ar trebui. Domnul Meleșcanu mi-a dat o explicație care nu mi-a plăcut. După audierea lui Maior la Comisia de politică externă, Comisia a făcut o scrisoare în care dădea recomandare să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic, nerealizările lui Maior. Plus ceea ce e un lucru foarte grav, ce a ieșit la suprafață, postura lui ca director SRI în care a făcut protocoalele secrete. Domnul Meleșcanu a plimbat scrisoarea pe la minister și a dat-o unei Comisii de disciplină și etică. I-am spus că acolo la comisie trebuie să constați alte lucruri, că a venit beat la volan, dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ. E o problemă mai gravă, politică. Un astfel de om nu poate reprezenta o țară. Mai ales că Trump se confruntă cu fenomenul deep state. Ok și. Și? L-am rugat. Eu cu ministrul Meleșcanu avem o relație colegială. I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă dumnealui e responsabil de acest domeniu. Probabil că nu a atins un calendar, un termen limită”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți seară, la TVR 1, potrivit Mediafax.

Liderul ALDE a adăugat că ministrul de Externe este șeful administrativ al lui George Maior, însă nu și politic.

„Administrativ (Meleșcanu este șeful lui – n.r.), dar nu politic. Are bugetul aprobat de minister. Prin ceea ce a făcut Maior, el a făcut un extrem de mare deserviciu României și românilor”, a completat Tăriceanu.

El a mai spus că George Maior a monopolizat relația cu Statele Unite, fiind un „atom la comandă cu Cotroceni”.

„Maior a monopolizat relația cu SUA, ocupându-se de două componente, partea de apărare și partea de servicii. Există relație bună intre serviciile americane și române, dar între două țări nu există numai această relați apolitică pe perioada lui Maior, care este zero. El este un atom la comandă cu Cotroceni, a servit mingea la fileu și în rest a furnizat acele informații în America în baza cărora să se formeze imaginea că este coruptă și în al doilea rând coruptă. Ce ambasador este ăsta?”, a precizat liderul ALDE.

Pe 17 septembrie 2018, Comisia de politică externă a Senatului a stabilit trimiterea unei scrisori ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, pentru a analiza oportunitatea rechemării lui George Maior din funcţia de ambasador al României în SUA.

Comentarii

loading...