Tăriceanu

Tăriceanu

Tăriceanu: Patru secretari de stat din ALDE vor fi destituiți

Preşedintele Senatului și al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunţat, miercuri, că patru secretari de stat sau cu funcţii asimilate acestora, desemnați de ALDE, vor fi destituiți.

Mihai Diac 0 comentarii

Cei patru demnitari vor fi schimbaţi din funcții, în zilele următoare, pentru că nu au performat pe cele două componente stabilite de ALDE - profesională şi politică, a precizat Călin Popescu Tăriceanu, citat de Agerpres.

Biroul Politic Executiv al ALDE s-a reunit miercuri în şedinţă.

"Cel mai important punct de pe ordinea de zi a şedinţei Biroului Politic a fost evaluarea secretarilor de stat. Aşa cum am mai anunţat, astăzi, o parte din rezultatele evaluării le-am dat. I-am felicitat pe cei care au performat bine pe cele două componente importante, adică pe partea profesională - activitatea în instituţia unde funcţionează şi cealaltă componentă - activitatea politică. Avem câţiva colegi care profesional sunt apreciaţi, dar nu au activitate politică deloc şi aceste posturi sunt politice. Prin urmare, le-am cerut să îşi revizuiască atitudinea, pentru că altfel putem să îi promovăm directori în ministerele respective. Sunt unii care nu au trecut acest examen şi care în următoarele zile vor fi schimbaţi din posturi, dar nu am să fac anunţurile acum. Cred că sunt patru (n.r. din 14), sunt posturi de secretari de stat sau asimilate funcţiilor şefi de agenţii sau vicepreşedinţi, adjuncţi de agenţii care au ranguri echivalente", a afirmat Tăriceanu după şedinţă.

El a precizat că aceia care nu au primit calificative satisfăcătoare la evaluare vor reveni în organizaţiile de partid.

"Cei care nu au primit calificative satisfăcătoare la niciuna din cele două componente îi trimitem la organizaţie. Nu e neapărat o penalizare, dar nu au reuşit să performeze acum, mai capătă experienţă şi în viitor vor avea posibilitatea să dea dovadă de mai bine", a explicat Tăriceanu. 

Comentarii

loading...
Loading...
loading...