Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Klaus Iohannis  (Foto: Arhivă)

Klaus Iohannis (Foto: Arhivă)

Tăriceanu: Președintele Iohannis nu poate bloca nici Guvernul nici Parlamentul

Liderul Senatului și al ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în coaliţia de guvernare se va discuta despre posibile măsuri care pot fi luate contra preşedintelui Iohannis şi a catalogat gesturile preşedintelui ca "fiind o figură proastă în ţară", informează Mediafax.

Mihai Diac 0 comentarii

"Trebuie să vă aşteptaţi ca aceste măsuri care ar putea fi analizate să le analizăm în cadrul coaliţie, pentru că în mod evident constantăm cu toţii că preşedintele încearcă să se repoziţioneze. Cred că încearcă să dea satisfacţie unei minorităţi a electoratului care este foarte radicalizată, dar preşedintele trebuie să gândească aceste demersuri în baza Constituţiei, nu în afara ei. Am văzut poziţionarea în amânarea revocării unor miniştri, apoi a numirii înlocuitorilor. Cât rămâne în drept constituţional, nimeni nu poate adopta nicio retorsiune", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la postul România TV.

Şeful Senatului a mai spus că se va discuta în coaliţie dacă trebuie adoptate anumite măsuri.

"Până una alta trebuie să ţinem cont că preşedintele a semnat decretele celor doi miniştri. Premierul are libertatea şi dreptatea să facă nominalizări la care preşedintele trebuie să răspundă. Şi fără să prelungim aceste nominalizări mai ales că România prezidează Consiliului European şi reuniunile sunt prezidate de miniştri noştri. Deci face o figură proastă în ţară. La acest lucru trebuie să se gândească inclusiv preşedintele României", a mai spus Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, duminică la România TV, că în cazul în care preşedintele Klaus Iohannis va încălca prevederile înscrise în Constituţie, atunci poate fi vorba despre un demers de suspendare. Liderul ALDE a precizat că şeful statului nu poate bloca Guvernul sau Parlamentul.

„Preşedintele nu poate să blocheze nici Guvernul, nici Parlamentul, pentru că de fiecare dată când au apărut aceste semne de blocaj a fost sesizată Curtea. Părerea mea că într-o situaţie normală nu ar fi fost nevoie de o sesizare a CCR. Cred că preşedintele a epuizat toate posibilităţile de a se eschiva în continuare. S-a văzut că asta este atitudinea pe care o adoptă preşedintele, atunci când eşti avertizat ce vrea să facă oponentul tău. Ştim ce vrea să facă preşedintele. Nu este niciun fel de surpriză. Premierul este pregătit la a face faţă. Toate şicanele pe care le face preşedintele nu ne vor împiedica să adoptăm toate măsurile din programul de guvernare, fie că e vorba de salariaţi sau de pensionari”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, într-o intervenţie telefonică, duminică seară, la România Tv.

Acesta a precizat că este mai important pentru coaliţie să guverneze decât să se lanseze „în lupte sterile” cu Klaus Iohannis.

Comentarii

loading...