Tăriceanu:"Iohannis a preluat aceleași metehne de la Băsescu, mai puțin calitățile”

Tăriceanu:"Iohannis a preluat aceleași metehne de la Băsescu, mai puțin calitățile”

Călin Popescu Tăriceanu spune că n-a știut că este intercepat și urmărit și consideră că s-a produs o ilegalitate. Tăriceanu susține că Iohannis se sprijină în continuare pe instituțiile de forță și nu-i pasă de încălcarea grosolonă a drepturilor și libertăților cetățenești.

Iulian Budușan 0 comentarii

„La vremea respectivă eram președinte al Senatului și acest mandat a vizat toată perioada campaniei electorale dinaintea campaniei electorale din 2014. Inteceptarea evident a unuia dintre candidați la procesul electoral duce la suspiciuni și acuzații grave legate de deformarea procesului electoral, pentru că se creează avantajul unuia din candidați. Aceasta este dovada în plus a ceea ce am spus în plus despre existența statului paralel. Sunt foarte interesat să văd baza legală în care s-au făcut interceptările, pentru că acestea nu se făceau de procuratură și probabil au fost făcute de alte insituții. Aceste instituții aveau dreptul să facă parte din procedura judiciară? De desfășurarea procedurilor judiciare? Din câte știu nu. Conform legislației în vigoare, trebuie să vă aduc la cunoștință că nu am fost informat, cu toate că exista obligativitatea celor care au dispus aceste măsuri să mă informeze”, a spus Tăriceanu.

 
Șeful Senatului a lansat și un atac virulent la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că este „o marionetă” a sistemului.

„Atâta vreme cât un președinte se sprijină în continuare pe instituțiile de forță și nu-i pasă de încălcarea grosolonă a drepturilor și libertăților cetățenești, înseamnă că este o marionetă, care este folosită de către cei care au creat această ordine strâmbă și vor să o mențină. (...) Aceasta este realitatea crudă și neplăcută. (...) El face aceeași greșeală pe care a făcut-o predecesorul său, Traian Băsescu, de a folosi aceste forțe represive ale statului pentru a tranșa lupta politică, de a-și elimina adversarii și o face amplu și grosolan. A preluat aceleași metehne de la Băsescu, mai puțin calitățile lui.”, a adăugat Tăriceanu.

Comentarii

loading...