Teleman: Subfinanțarea cercetării, cea mai proastă decizie politică

Teleman: Subfinanțarea cercetării, cea mai proastă decizie politică

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Ciprian Teleman, a vizitat, joi, Institutul de Bioresurse Alimentare, despre care a apreciat că are „capacităţi de analiză unice în ţară” și a criticat subfinanțarea cercetării românești.

Romania libera 0 comentarii

„Azi am fost la Institutul de Bioresurse Alimentare. Este un institut care, în mod ştiinţific de nivel mondial, are grijă ca hrana noastră să fie de cea mai bună calitate. Institutul are capacităţi de analiză unice în ţară, cum ar fi testarea calităţii ambalajelor sau RMN (rezonanţă magnetică nucleară) pentru analiza compuşilor alimentari”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Ciprian Teleman.

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării s-a referit şi la subfinanţarea domeniului.

„Subfinanţarea cercetării româneşti este cea mai proastă decizie politică care a fost luată în ultimii treizeci de ani. Încă nu e târziu pentru a o repune pe picioare”, a mai scris Teleman.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti face cercetare în 4 domenii: siguranţă alimentară, nutriţie, comportamentul consumatorului, (Bio)tehnologii alimentare.

Activitatea de cercetare are loc în 9 laboratoare, 3 staţii de experimentări pilot şi 2 compartimente specializate mai mult pentru proiecte tip acţiuni suport şi Long life Learning.

Pe lângă activitatea de cercetare, Institutul face analize de laborator, producţie de alimente personalizate pentru consumatori cu nevoi speciale precum şi activitatea de notificări suplimente alimentare.

 

Comentarii

loading...