Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Teodorovici vrea ca politicienii să nu mai aibă imunitate pentru declarațiile politice

Teodorovici vrea ca politicienii să nu mai aibă imunitate pentru declarațiile politice

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, afirmă că a propus să se renunţe la imunitate în cazul declaraţiilor politice, astfel încât parlamentarul să răspundă pentru afirmaţiile pe care le face de la tribuna Parlamentului.

Rl online 0 comentarii

"Am avut azi o moţiune simplă în Parlament, pe care colegii mei de la PNL au iniţiat-o şi au depus-o şi chiar şi colegul meu de coaliţie Varujan Vosganian spune că premergător acestor moţiuni ar fi bine să ne întâlnim cu toţii, cei care semnează moţiunea, cei care sunt la guvernare, cei care sunt în Parlament pe anumite zone să poată să stabilească cifrele corecte, pentru că în Parlament eu spun cifrele, cifrele mele sunt oficiale, pentru că nu îmi permit să spun nimic decât ceea ce e oficial, dar vin alte declaraţii politice care spun alte cifre. Lumea ce să mai înţeleagă? Am propus chiar să renunţăm la imunitate parlamentară în cazul declaraţiilor politice, ca fiecare parlamentar, când declară lucruri neadevărate de la tribuna Parlamentului, să şi răspundă. Sunt convins că nu o să fie acceptat acest lucru, dar poate din respect faţă de români să renunţăm la imunitate parlamentară, ca să fii responsabil de ceea ce declari în faţa poporului. Dacă eu spun o cifră, tu vii cu altceva, vii cu fel de fel de date false. Pensionarul aude că nu mai sunt bani de pensii, omul de afaceri spune uitaţi ce creşte TVA sau altă măsură. Ce să creadă oamenii când se uită la Parlamentul României?", a declarat Teodorovici miercuri seara, la Antena3.

PNL a depus săptămâna trecută o moţiune simplă pe Finanţe, intitulată "Tripleta Dăncilă - Vâlcov - Teodorovici sugrumă administraţia publică din România", care a fost dezbătută şi supusă votului miercuri în plenul Camerei Deputaţilor.

La dezbaterea moţiunii, Eugen Teodorovici, a afirmat că situaţia stă "exact invers faţă de acuzaţiile false" cuprinse în text, iar acestea sunt cauzate de diletantism în abordarea problemelor din domeniul fiscal-bugetar, la fel ca la precedenta moţiune.

"Ca şi atunci, şi acum sper că autorii moţiunii vor reuşi să înţeleagă de această dată cum funcţionează sistemul financiar din România şi situaţia adevărată din economie. Ca şi atunci, şi acum sper că, dacă tot mi se propune în repetate rânduri să dau lecţii şi meditaţii, în sfârşit Partidul Naţional Liberal va învăţa să înţeleagă corelaţiile macroeconomice fundamentale, va învăţa cum se interpretează corect datele statistice oficiale după metodologii ale Comisiei Europene, Fondului Monetar Internaţional şi Eurostat. Şi, desigur, va reţine câteva soluţii de politici publice pe care ar trebui să le aibă în programul alternativă de guvernare, program pe care de doi ani se străduiesc să-l propună românilor, fără vreo şansă de reuşită, slavă Domnului!", a afirmat Teodorovici.

În opinia acestuia, moţiunea este o oportunitate pentru cetăţenii români, care pot vedea prin intermediul media "ignoranţa opoziţiei", "lipsa cunoştinţelor de bază în domeniul economic", "inexistenţa argumentelor" şi "greutatea în a stabili vreo corelaţie macroeconomică corectă".

Comentarii

loading...