9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăTimmermans, atac la PSD. Replica lui Dragnea

Timmermans, atac la PSD. Replica lui Dragnea

Timmermans spune că “un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale” nu poate aparţine acestei familii politice europene, a spus liderul socialist într-un interviu pentru APA, citat de Agerpres.

În interviul menţionat, Timmermans a insistat că fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de autorităţile române, va fi susţinută de o majoritate a Parlamentului European pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului European, şi a calificat evenimentele din România ca îngrijorătoare.

“Noi am discutat deja personal la Madrid cu (liderul PSD Liviu) Dragnea, (şeful PSE Serghei) Stanişev, (liderul grupului din PE, Udo ) Bullmann şi cu mine, şi i-am spus în mod explicit. Eu l-am întrebat: Vrei să mai fii membru al acestui partid? Atunci trebuie să respecţi regulile jocului. Pentru noi există limite. Un partid care nu respectă statul de drept şi drepturile fundamentale nu aparţine acestei familii”, a afirmat Timmermans.

 

Timmermans să se ocupe de campanie electorală în Olanda

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că Guvernul de la Bucureşti respectă statul de drept şi a afirmat că “ar fi bine” ca prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans să se ocupe de campanie electorală în Olanda şi nu în România.

“Guvernul respectă statul de drept, văd că e certat pentru ce nu face. Ar fi bine domnul Timmermans să se ocupe de cota partidului pe care-l reprezintă în Olanda sau din care face parte în Olanda. Cred că ar fi mai interesant să facă campanie electorală în Olanda totuşi, nu aici”, a declarat Liviu Dragnea, vineri, întrebat despre faptul că Frans Timmermans a avertizat cu excluderea PSD din PES dacă Guvernul şi social-democraţii nu respectă statul de de drept.

“Este vorba de campanie electorală. Marii lideri europeni sunt în campanie electorală şi au transformat România într-o minge electorală pe care o plimbă dintr-un teren în altul pentru a obţine nişte aplauze de la nişte galerii. Vorbim în România despre lupta anticorupţie? S-a vorbit în România despre marile cazuri de corupţie şi de devalizări uriaşe din ţările vest europene? Despre care luptă anticorupţie care este blocată în România e vorba aici? (…) Au fost la Bruxelles şi îmi spunea cineva ca marii specialişti, funcţionari de fapt, nu se uitau pe texte şi aveau o problemă cu mitingul nostru de anul trecut, unde au fost 400.000 de oameni. Despre ce discuţii vorbim? Vorbim despre oficiali europeni care se pe de o parte ne spun că şi ăsta tot standard dublu e, ca nu cumva politicul să se interfereze în Justiţie şi cer să oprească ancheta penală. Cine să meargă să oprească ancheta penală? Cineva din Guvern, din Parlament? Iar pe de altă parte negociază ca la piaţă funcţia de procuror european? Şi noua ne spun să facem cum? Modelul lor sau cum? Vorba românească: Să faci ce zice popa, nu ce face popa, până la urmă”, a declarat Dragnea la Călăraşi.

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...
Ultima oră
Pe aceeași temă