10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăUPDATE: Toader, despre extrădarea lui Ghiță: Trimitem imediat în Serbia documente suplimentare

UPDATE: Toader, despre extrădarea lui Ghiță: Trimitem imediat în Serbia documente suplimentare

“Judecătorii din Serbia au solicitat suplimentar referiri cu privire la natura, conţinutul, modul de desfăşurare a activităţii infracţionale.

Documentele au ajuns la Ministerul Justiţiei săptămâna trecută. Ministerul Justiţiei a solicitat Curţii de Apel Ploieşti informaţiile necesare.

Astăzi, cel mai probabil, vom primi de la Curtea de Apel Ploieşti originalul documentelor respective şi, în momentul în care le primim, le şi trimitem imediat în Serbia prin curierat rapid”, a declarat Tudorel Toader la Ministerul Justiției, potrivit Antena 3.

După întâlnirea recentă a președintelui României, Klaus Iohannis, cu omologul sârb, Aleksandar Vucic, justiția din Serbia a oferit o reacție de ultimă oră cu privire la scandalul extrădării lui Sebastian Ghiță.

Deși nu aceasta era tema întâlnirii dintre Iohannis și Vucic, șeful statului a declarat că, printre altele, i-a adresat omologului sârb și întrebări legate de extrădarea mogulului fugar, Sebastian Ghiță.

Într-un răspuns oferit vineri seară la Antena 3, Înalta Curte din Serbia cere informaţii suplimentare în ceea ce îl priveşte pe Sebastian Ghiţă. Este o solicitare transmisă după întâlnirea preşedinţilor Iohannis şi Vucic. Această cerere a ajuns deja la ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Mai exact, sârbii vor să fie puși la curent cu informațiile din dosarele penale ale lui Ghiţă şi să obțină detalii despre acuzaţiile care i se aduc acestuia. Mai mult ca sigur, se pare că se va face o comisie rogatorie pentru rezolvarea acestui caz, mai anunţă sursa menționată, informează publicația EVZ.

Cele mai citite

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
00:01:00

China emite cea mai severă avertizare pentru ploi torențiale după inundații devastatoare

Peste 100.000 de persoane au fost evacuate în sudul Chinei din cauza ploilor abundente și a inundațiilor mortale, guvernul emițând marți cea mai înaltă...

Vreme rea în toată țara, până joi dimineață

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de precipitaţii însemnate cantitativ şi intensificări de vânt, valabilă până joi dimineaţa în...
Ultima oră
Pe aceeași temă