16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăToader, despre demisie, în urma discuției cu Dăncilă

Toader, despre demisie, în urma discuției cu Dăncilă

“Eu nu i-am solicitat doamnnei prim-ministru niciun termen de găndire privind demisia, în condiţiile în care domnia sa nu mi-a cerut demisia. A rămas că acest subiect il vom aborda mâine dimineaţă, la orele 09.30”,a scris Toader.

Ministrul Justiţiei a discutat cu premierul, care i-a cerut în mod public şi demisia după decizia de demitere luată în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Anterior, ministrul s-a aflat în Senat, unde ar fi urmat să fie dezbătută moţiunea simplă împotriva sa, însă aceasta a fost amânată pentru a patra oară.

După declaraţiile liderilor PSD, care au oficializat retragerea sprijinului politic şi solicitarea de demitere a sa, Toader a discutat cu preşedintele Senatului, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat miercuri că în urma acuzaţiei de blocare a unor acte normative, în CEx s-a votat demiterea ministrului Justiţiei Tudorel Toader. “Sper să fie dublată şi de demisie”, a spus premierul. Propunerea de înlocuitor e Eugen Nicolicea.

 

 

Cele mai citite

Crește cu 50% numărul de muncitori filipinezi așteptați în România anul acesta

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei Filipino-Române organizate de curând în Filipine, de către Departamentul de Muncitori Migranți, din cadrul Guvernului Filipinez, a...

Preţurile la electricitate şi gaze în UE au scăzut în 2023, după explozia din 2022 (Eurostat)

Facturile la electricitate şi gaze ale consumatorilor europeni au scăzut în a doua jumătate a anului trecut, după creşterea care a început după războiul...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă