Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader, despre OUG pentru Secția de investigație a infracțiunilor din Justiție

Toader, despre OUG pentru Secția de investigație a infracțiunilor din Justiție

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că soluţia legislativă aleasă pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie este conformă cu exigenţele constituţionale.

George Dumitrescu 0 comentarii

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, urmare a intrării în vigoare a Legii 207 pentru modificarea Legii 304/2004 privind organizarea judiciară şi care prevede înfiinţarea acestei secţii speciale. "Mâine (joi - n.r.), la ora 15,00, voi la sediul Comisiei de la Veneţia, care este la Strasbourg. Normele constituţionale, validarea de către instanţa constituţională certifică, să spunem, conformitatea soluţiei legislative cu exigenţele constituţionale. Mai departe, sigur, legea, ca orice lege, este perfectibilă şi poate fi modificată pe parcurs, cum şi Legea 304, de 14 ani, din 2004 de când este în vigoare, a tot fost modificată şi de multe ori a fost declarată neconstituţională", a afirmat Toader, la Palatul Victoria.

El a răspuns astfel întrebat de presă dacă a fost luată în calcul, la elaborarea OUG privind operaţionalizarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie, recomandarea făcută de Comisia de la Veneţia, în raportul preliminar, privind reevaluarea înfiinţării acestei secţii de Parchet. 

Comentarii

loading...