14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăToader: Guvernul va sesiza, luni, CCR, după ce Iohannis n-a revocat-o pe...

Toader: Guvernul va sesiza, luni, CCR, după ce Iohannis n-a revocat-o pe Kovesi. Ce spune Iohannis

UPDATE 11,00: Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, că “nu există niciun temei pentru sesizarea Curții Constituționale”, chiar dacă ministrul Justiției, Tudorel Toader, dorește acest lucru.

“Ce să judece CCR, atâta timp cât legea spune că eu pot să fiu de acord sau să nu fiu de acord?”, s-a întrebat, retoric, Klaus Iohannis.

——————————————————-

Ministrul Toader a precizat că sesizarea care se depune la CCR va viza atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care a anunțat, luni seară, că nu va da curs cererii ministrului Justiției de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Ministrul Toader a declarat, miercuri, că există un draft al acestei sesizări, întocmit la Ministerul Justiției, care este aproape finalizat și care va fi prezentat Guvernului.

Declarațiile de miercuri ale lui Tudorel Toader vin după ce premierul Viorica Dăncilă a declarat că îl va susține pe ministrul Justiției în demersul său de a obține revocarea șefei DNA. De asemenea, președintele ALDE și al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, declarase că Guvernul este cel care trebuie să sesizeze CCR în acest caz.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă