17.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăToader: Raportul privind DNA va fi prezentat joi, la Ministerul Justiției

Toader: Raportul privind DNA va fi prezentat joi, la Ministerul Justiției

Anunțul oficial referitor la momentul în care va fi prezentat raportul asupra DNA a fost postat, luni, de ministrul Tudorel Toader, pe contul său de Facebook.

Ministrul Justiției ar putea prezenta, cu acel prilej, și decizia sa de a-i înainta președintelui Klaus Iohannis o propunere de înlocuire a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

Anunțul era așteptat chiar în momentul în care Tudorel Toader a susținut declarația lui de presă, imediat după ce s-a întors din Japonia. Dar la acel moment, ministrul Justiției a spus că vrea mai întâi să prezinte un raport în plenul reunit al Parlamentului și abia apoi să prezinte un raport special despre DNA.

Raportul din Parlament, asupra activității Ministerului Public, a DIICOT și a DNA, ar urma să fie prezentat miercuri.

Ministrul Tudorel Toader, anunța încă de la sfârșitul anului trecut că are concluziile verificărilor Inspecției Judiciare la DNA, dar nu le-a prezentat public.

Pe de altă parte, potrivit unor surse neoficiale citate de postul Antena 3, ministrul Justiției, Tudorel Toader, ar urma să aibă, marți, înainte de prezentarea raportului asupra DNA, o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...
Ultima oră
Pe aceeași temă