Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Toader, răspuns pentru Iohannis pe tema recursului compensatoriu

Toader, răspuns pentru Iohannis pe tema recursului compensatoriu

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a declarat miercuri că va prezenta premierului, luni dimineaţa, o analiză cu privire la recursul compensatoriu şi efectele sale, dar şi ce propuneri legislative are.

Rl online 0 comentarii

"Am avut o întâlnire cu doamna prim-ministru privind consecinţele acestei legi. Vom face o analiză generală a dinamicii fenomenului infracţional, o nouă evaluare a datelor statistice ale ANP, vom analiza cauzalitatea, structura, consecinţele faptelor comise de către beneficiarii legii. Luni vom avea o întrevedere cu doamna premier, îi voi prezenta rezultatele, propunerile legislative care pot fi luate", a declarat Tudorel Toader.

Toader a declarat că autorul crimei de la Mediaş nu a beneficiat de legea privind recursul compensatoriu.

"O precizare. Autorul faptei de la Mediaş nu face parte din categoria celor ce au beneficiat de prevederile legii privind recursul compensatoriu", a anunţat Tudorel Toader în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a mai spus că Legea privind recursul compensatoriu a fost votată de toate partidele, inclusiv de cei de la PNL şi USR, fiind promulgată de preşedintele Klaus Iohannis fără să o critice la Curtea Constituţională.

"Legea recursului compensatoriu a fost iniţiată de către Guvernul tehnocrat, a fost avizată favorabil de CSM în componenţa anterioară, care însă a propus schimbarea naturii juridice a reglementării. Legea a fost susţinută şi votată inclusiv de parlamentarii PNL şi USR. Legea a fost promulgată de preşedinte fără să o critice la Curtea Constituţională. Legea a fost criticată în controlul apriori, însă obiecţiile de neconstituţionalitate au fost respinse", a susţinut Toader, într-o declaraţie de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis a cerut miercuri Guvernului României o analiză urgentă şi soluţii legate de recursul compensatoriu, susţinând că nimeni nu trebuie să se teamă şi siguranţa cetăţeanului român nu este negociabilă.

 

Toader: A scăzut starea generală de recidivă şi numărul celor care revin în penitenciar

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat miercuri că, potrivit statisticii Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, a scăzut starea generală de recidivă, dar şi numărul condamnaţilor care au beneficiat de liberare condiţionată şi al celor care revin în detenţie.

"Statistica primită de la Administraţia Naţională a Penitenciarelor ne arată următoarele lucruri. În primul rând, o scădere a populaţiei penitenciare. În al doilea rând, o scădere a numărului celor condamnaţi care au beneficiat de liberare condiţionată. În al treilea rând, o scădere a numărului celor care revin în penitenciare după ce au beneficiat de liberarea condiţionată. În al patrulea rând, o scădere generală a stării de recidivă. Am statistica la mine. O găsiţi pe pagina de internet a ANP. Am să dau câteva exemple. În anul 2014, au fost liberaţi condiţionat 11.392 de condamnaţi. În anul 2018, au fost liberaţi condiţionat 8.859 de deţinuţi. Deci, de la 11.392 la 8.859. Numărul celor care revin în penitenciar, după liberare condiţionată, este în scădere. Dacă luăm comparativ acelaşi an, 2014, observăm că au revenit în penitenciar 3.598 de deţinuţi liberaţi condiţionat, faţă de anul 2018, când au revenit în penitenciar 448 de liberaţi condiţionat. Din totalul celor care, într-un fel sau altul, au beneficiat de prevederile Legii privind recursul compensatoriu, statistica oficială a ANP arată că 5,02% au revenit în penitenciar", a spus Toader în cadrul unei declaraţii de presă susţinută la Ministerul Justiţiei.

Comentarii

loading...