14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăToader: "Voi trimite solicitarea către președinte indiferent de avizul CSM"

Toader: “Voi trimite solicitarea către președinte indiferent de avizul CSM”

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat marți, referitor la avizul CSM în cazul lui Felix Bănilă, că acesta este unul consultativ și că va trimite solicitarea către Klaus Iohannis, indiferent de decizia procurorilor, lăsând să se înțeleagă că nu va ține cont de avizul Consiliului.

„Urmează potrivit legii. Dânșii vor redacta avizul, îl vor trimite la MJ, avizul este consultativ, eu voi trimite solicitarea către președintele Republicii, indiferent de aviz, pentru că repet este consultativ”, a spus Tudorel Toader, la ieșirea de la CSM. 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat favorabil, marţi, propunerea Ministerului Justiţiei de numire a lui Felix Bănilă procuror-şef al DIICOT.

“Şi ce dacă a spus preşedintele Iohannis? Ce spune dânsul nu face parte din Biblie. E preşedintele republicii, dar nimeni nu se pricepe la toate. A spus şi dânsul ce i-au spus, probabil, alţii”, a declarat Tudorel Toader.

Ministrul Justiţiei s-a referit la declaraţiile preşedintelui referitoare decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi. Klaus Iohannis a spus că procurorii nu pot fi plasaţi în subordinea unui politician.

Tudorel Toader a precizat că autoritatea ministrului Justiţiei nu se referă la implicarea în dosare, ci la administrarea justiţiei.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă