4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăTolontan, la adresa lui Toader: "Singurul document întocmit a fost cel al...

Tolontan, la adresa lui Toader: “Singurul document întocmit a fost cel al Ralucăi Prună”

Jurnalistul a explicat că, potrivit legii, ministrul Justiţiei are obligaţia de a prezenta anual în Parlament un raport privind activitatea procurorilor, dar singurul document întocmit până în prezent a fost cel al Ralucăi Prună.

„Ponderea achitatilor definitiv a fost de 2%, un procent excepțional de redus comparativ cu alte state. Într-un an de zile în România sut cercetați cam 180.000 de oameni. Din aceștia, doi din trei nu sunt trimiși în instanță. Adică 60.000 de oameni. Doar unul din 100 de români e cercetat și 60.000 din cei 19 milioane de români ajung în fața judecătorilor. Din ei doar 1.200 sunt absolviți definitiv de orice vină.

Peste 58.000 sunt găsiți vinovați de ceva. Toate cele 17 structuri ale DNA au o medie de 11% de arestări preventive. Cifra din DNA Ploiesti pentru 2016 e îngrozitoare. Ei au 42% dintre cei pe care i-au trimis în judecată arestați preventiv”, a declarat Cătălin Tolontan la „Imparțial”.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă