Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Tomac a anunțat cu cine vrea să formeze majoritate

Tomac a anunțat cu cine vrea să formeze majoritate

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, europarlamentarul Eugen Tomac, a afirmat că şi-ar dori să existe anul viitor o majoritate de peste 50%, formată din PMP, USR şi PNL.

Rl online 0 comentarii

"Îmi este greu să cred că actuala majoritate parlamentară va ţine cont de raport (raportul GRECO - n.r.), dar există o soluţie - ca partidele de Opoziţie să încheie un acord preelectoral, chiar înainte de campania prezidenţială, prin care să-şi asume angajamente ferme că vor corecta toate aceste abuzuri ale PSD în ceea ce priveşte funcţionarea Justiţiei, şi le vom corecta imediat după ce se va instala o nouă majoritate în Parlament, în urma alegerilor de anul viitor (...). Este esenţial să-i convingem pe cetăţeni că pe temele mari suntem capabili să ne dăm mâna, să găsim consens şi să-i asigurăm că aceste priorităţi nu vor fi trecute pe linia de aşteptare, aşa cum s-a întâmplat de foarte multe ori", a declarat Tomac, la RFI.

El a menţionat că nu trebuie să se uite că existe mai multe decizii luate de cetăţeni care au fost ulterior abandonate de clasa politică, un exemplu în acest sens fiind reducerea numărului de parlamentari.

Tomac a arătat că este nevoie de un consens, aşa cum a fost în cazul acordului politic iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis privind implementarea rezultatului referendumului din 26 mai. ''Trebuie să dăm un semnal de unitate'', a spus el.

Întrebat dacă se vede într-un guvern alături de Victor Ponta sau de USR - PLUS, liderul PMP a precizat: ''Nimeni nu l-ar fi văzut pe domnul Cioloş votând cu domnul Manda, dar uitaţi-vă că în Parlamentul European s-a creat o majoritate între PPE socialişti şi grupul condus de domnul Cioloş. Deci în politică e posibil orice, atât timp cât obiectivele şi ţintele sunt realiste şi servesc binele public, bineînţeles ţinând cont de angajamentele pe care ţi le asumi în campania electorală. Ne-am fi dorit să existe o majoritate de peste 50%, formată din PMP, USR şi PNL, anul viitor".

Comentarii

loading...