13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăTomac despre faptul că PNL a depășit PSD în sondaje: "Fake news"

Tomac despre faptul că PNL a depășit PSD în sondaje: “Fake news”

“Urmăresc, zilele acestea, cum oameni de bună credință, cel puțin aparent, împing în față un sondaj realizat de IMAS, “strecurat” în presă cu grijă, dar care n-are nicio legătură cu realitatea. Autorii încearcă să ne convingă că PSD, practic, nu mai există, prăbușindu-se cu vreo 17%, iar PNL crește necontrolat, depășind partidul stat.

Este, în mod evident, o încercare grosolană de a manipula și de a deforma realitatea. Or, fiecare tentativă de a prezenta lucrurile altfel decât sunt deservește beneficiarii reali ai acestui tip de sondaje.

Las la o parte faptul că, științific, aceste date cu zecimale nu se leagă. Un sondaj oferă doar cifre orientative, cu o marjă de eroare de +/- 3% sau chiar mai mare.

Las la o parte și modul complet neprofesionist în care este prezentat PMP-ul. Noi avem un electorat constant și nimeni nu poate nega acest lucru. Vom lupta însă în continuare să câștigăm încrederea românilor în mod onest. PMP va crește, pentru că are un mesaj clar și o motivație puternică. În plus, avem alături de noi un susținător vizionar cu experiență politică uriașă, Președintele Băsescu.

Noi vom cere în continuare cu toată convingerea să se creeze un pol politic antiPSD, format din partidele care își doresc în mod real să scăpăm de această majoritate toxică condusă de Dragnea.

Nu există altă soluție decât să acționăm unitar. Acest sondaj are două mize. Prima, să-i dezbine pe toți cei care consideră PSD-ul răul cel mai mare; și a doua, să mobilizeze PSD-ul în lupta lui cu inamicii reali sau inventați.

Deci, un PSD creditat cu 28% și un PNL, cu 29%, este doar o încercare nereușită de a promova în spațiul public o informație toxică, care pe unii îi îmbată de fericire, iar pe alții îi mobilizează și îi unește și mai mult în încercarea de a pune sub control tot statul”, scrie Tomac pe Facebook.

Cele mai citite

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Naomi, cea mai cunoscută cântăreață transgender din România, a murit la vârsta de 47 de ani

Naomi, una dintre cele mai emblematice figuri transgender din România, s-a stins din viață la vârsta de 47 de ani. Ea a fost spitalizată...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...
Ultima oră
Pe aceeași temă