13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Dacă va fi nevoie, o...

Traian Băsescu, despre candidatura la Primăria Capitalei: „Dacă va fi nevoie, o să o fac”

Băsescu spune că decizia va fi luată în funcţie de formarea alianţelor politice. ”Dacă va fi nevoie, o să o fac. Depinde care sunt evoluţiile. Dacă se va reuşi o alianţă corectă a forţelor de dreapta, sigur că PMP, care l-a susţinut pe Nicuşor Dan de la bun început, va fi în regulă, dar dacă va fi o alianţă în care să se spună, voi susţineţi-l pe Nicuşor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bătaie de joc. Adică eu doar să susţin candidatul altcuiva, asta nu funcţionează şi atunci toate opţiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, a declarat Traian Băsescu, la Digi 24, marţi seară.

La începutul acestei luni, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a afirmat că Traian Băsescu are capacitatea de a mobiliza un număr suficient de cetăţeni pentru a primi cel de-al treilea mandat de primar al Capitalei. El spune că partidul ia în calcul această candidatură, dacă partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens în ceea ce priveşte desemnarea unei liste de candidaţi comuni în primul rând pentru Consiliul General.

”Noi am spus de anul trecut, dacă vrem în mod real să se schimbe administraţia în Bucureşti, începând cu primarul general şi primarii de sectoare, avem nevoie de candidaţi unici (…). USR ne-a transmis aproape oficial că nu doreşte să existe liste comune pentru Consiliul General”, a declarat, la RFI, Eugen Tomac.

Liderul PMP a arătat că PSD ar avea de câştigat din ”risipa voturilor” dreptei.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă