Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Traian Băsescu: "Procurorii, nişte slugi care au încălcat legea"

Traian Băsescu: "Procurorii, nişte slugi care au încălcat legea"

Traian Băsescu: "Procurorii, nişte slugi care au încălcat legea"

Fostul preşedinte Traian Băsescu, în mandatul căruia SRI şi Parchetul General au încheiat protocolul de colaborare, susţine că nu a fost informat niciodată de existenţa acestui document, relatează Mediafax.

Rl online 0 comentarii

„Pot să vă spun în mod cert că nu am ştiut de acest protocol secret niciodată până astăzi. Aici sunt martori şefii de instituţie. Un protocol de asemenea importanţă nu avea niciun motiv să fie un protocol secret. Trebuiau să îşi asume că este un mod de lucru şi să îl facă public şi să fie pus în dezbatere public. Nu trebuiau să îl facă un document strict secret, este absolut incorect”, a declarat Băsescu la B1, inistând că „niciodată nu am fost informat de acest protocol”.
Fostul preşedinte a precizat că hotărârea CSAT referitoare la corupţie, care este invocată în preambulul protocolului, nu se referea la SRI. „această hotărâre vizează combaterea corupţiei, fraudei, spălării banilor şi se adresează la patru instituţii: Ministerul de Finanţe, Ministerul Public, Parchetul Naţional Anticorupţie şi Ministerul Justiţiei. Nu apare niciun SRI, nici măcar Ministerul de Interne”, a spus Băsescu.
El a comentat că procurorii care au acţionat în baza acestui protocol s-au transformat în „slugi” care nu respectă legea şi au trimis informări la SRI.
„Ei primeau ordin de la dna Kovesi, cel mai probabil, pentru că sunt ei înşişi slugi care nu respectă legea, au trimis informări la SRI. De ce procurorul a încălcat legea? Cum reacţionează un procuror care i se dă ordin. Faptul că acceptă un ordin ilegal al şefului lui îl duce în responsabilitate”, a spus Băsescu.

Comentarii

loading...