19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăTraian Băsescu: Refrendumul nu a destrămat populaţia

Traian Băsescu: Refrendumul nu a destrămat populaţia

Băsescu spune că scrutinul nu a captat atenţia românilor pentru că ”nu i-au văzut rostul”. În plus, fostul şef de stat afirmă că românii au administrat o lecţie bisericii şi politicienilor. 
 
„Acest referendum nu va fi reluat. Nimeni nu va mai avea curaj ani buni de acum înainte să promoveze un referendum pe această temă. Pe de altă parte, trebuie să recunoaştem: a fosy şi o temă căreia românii nu i-au văzut rostul, ştiind că 90 la sută dintre români sunt pe ideea: familia e din mine şi soţul sau soţia mea”, a declarat, sâmbătă seară, la România TV, fostul preşedinte Traian Băsescu, citat de News.ro.

Acesta a spus că referendumul nu a destrămat populaţia.

„Parcă a liniştit-o pentru că s-au liniştit principalii vectori de propagandă. Partidele, biserica s-au băgat toţi la cutie şi-şi ling rănile pentru lecţia pe care le-a administrat-o electoratul. Îşi ling rănile pentru că nici lor nu le vine să cread că au fost sancţionaţi atât de rău”, a mai spus Băsescu.

Acesta nu susţine ideea scoaterii pragului de validare au unui astfel de referendum.

„Ce te faci dacă vin trei oameni la vot? Am redus la absurd o prezenţă la referendum, nu cred că s-ar înregistra 2 la 1, dar se pot înregistra câteva mii, împotriva la câteva sute. Ce te faci cu ceilalţi 18 milioane de electori?”, a mai spus Băsescu.

Prezenţa la vot la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie a fost de 21,10%, iar din totalul de voturi exprimate, 91,56% au fost “Da”, 6,47% au fost “Nu”, iar restul au fost nule, a anunţat luni preşedintele Biroului Electoral Central, Marius Ionel Ionescu, după centralizarea proceselor verbale din toate secţiile de votare.

Referendumul este valid dacă prezenţa la vot este de 30 la sută, iar 25 la sută sunt voturi valabile.

Cele mai citite

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă