23.5 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăPoliticăTudorel Toader, discuție cu omologul sârb despre cererea de extrădare a lui...

Tudorel Toader, discuție cu omologul sârb despre cererea de extrădare a lui Sebastian Ghiţă

“Miniştrii au purtat (…) discuţii despre cererea României de extrădare a lui Sebastian Ghiţă. Ministrul Kuburovic a subliniat că procedura privind stabilirea îndeplinirii condiţiilor de extrădare este încă în curs la Înalta Curte şi că, ulterior hotărârii instanţei, ministrul Justiţiei va adopta o decizie cât mai curând posibil”, se precizează într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

Conform aceleiaşi surse, cu ocazia întrevederii dintre Tudorel Toader şi ministrul Justiţiei din Serbia, Nela Kuburovic, s-au purtat discuţii cu privire la intensificarea cooperării dintre cele două ministere, precum şi la continuarea parcursului european al Serbiei.

“Doamna Nela Kuburovic şi domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader au subliniat faptul că între Serbia şi România există relaţii bune, de prietenie, precum şi o strânsă cooperare între cele două ministere de Justiţie, la nivelul schimbului de experienţă în domeniul procesului de integrare europeană. Ministrul Justiţiei din România a precizat faptul că România sprijină cu fermitate parcursul european al Serbiei, iar Ministerul Justiţiei, în special în cadrul capitolelor de negociere 23 şi 24”, se arată în comunicat.

Cei doi oficiali au menţionat, de asemenea, necesitatea de a intensifica cooperarea, având în vedere faptul că protocolul care defineşte relaţiile dintre cele două state în domeniul justiţiei a fost semnat în 2007. S-a convenit, totodată, asupra negocierii şi încheierii unui nou protocol, care să dezvolte evoluţiile realizate până în prezent.

“Domnul prof. univ. dr. Tudorel Toader a subliniat faptul că sistemul judiciar din România este, de asemenea, o temă actuală care trezeşte atât interesul specialiştilor, cât şi al opiniei publice. Ministrul Nela Kuburovic a precizat că în Serbia o temă de actualitate este reprezentată de interesul în procesul de redactare a amendamentelor constituţionale în domeniul justiţiei, acesta aflându-se în derulare”, se mai menţionează în comunicatul Ministerului Justiţiei, citează Agerpres.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 761. Conferința pentru Securitatea Mării Negre se desfășoară în Bulgaria

Cea de-a doua ediție a Conferinței pentru Securitatea Mării Negre (Black Sea Security Conference) se desfășoară la Sofia și este organizată, în colaborare, de...

BAT: Toleranță zero față de comercializarea produselor cu tutun și a țigărilor electronice către minori

BAT în parteneriat cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), demarează luna aceasta campania anuală „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Această inițiativă urmărește...

Dolarul crește, iar yenul atinge cel mai slab nivel din 1990 încoace

Dolarul a atins cel mai ridicat nivel de la începutul lunii noiembrie, în timp ce yenul a ajuns la cel mai scăzut nivel din...
Ultima oră
Pe aceeași temă