Tudorel Toader, întâlnire cu președintele CEDO. Discuția vizează condițiile din penitenciare

Tudorel Toader, întâlnire cu președintele CEDO. Discuția vizează condițiile din penitenciare

Un comunicat al ministrului Justiției informează că, în data de 16 ianuarie, ora 14.00, conducerea ministerului va avea o întrevedere cu președintele CEDO. Anunțul a fost făcut chiar de către ministrul Tudorel Toader, pe pagina sa de Facebook.

Rl online 0 comentarii

Discuția va face referire la hotărârea-pilot privind condiţiile din penitenciare. După ce memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare, acesta va fi trimis Curţii, pe 22 ianuarie, a declarat ministrul Tudorel Toader.

„Condițiile din penitenciare – Hotărârea pilot CEDO - Memorandum
1. Conducerea Ministerului Justiției va avea o întrevedere cu președintele CEDO, referitoare la foia de parcurs pentru îndeplinirea cerințelor hotărârii pilot. Întrevederea se va desfășura la sediul CEDO, în data de 16 ianuarie 2018, începând cu orele 14.00.
2. Ulterior, o echipă de experți de la justiție – externe - interne – finanțe – probațiune și ANP, va avea o întrevedere cu personalul din Grefa CEDO. Întrevederea se va desfășura la sediul CEDO, și se va referi la punerea în executare a măsurilor luate.
3. Memorandumul va fi supus Guvernului spre aprobare.
4. Pe data de 22 ianuarie 2018, Memorandumul va fi transmis la CEDO”, a afirmat ministrul Tudorel Toader.

În aprilie 2017, Curtea Europeană pentru Drepturile Omului s-a sesizat cu privire la condițiile de detenție, care semnalează grave disfuncții în cadrul sistemului și încalcă drepturile omului.

Cât despre decizia de a o revoca sau nu din funcție pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, Tudorel Toader a evitat să răspundă, chiar și atunci cânt un jurnalist l-a întrerupt, spunându-i „Întrebarea asta vă convine”.

Răspunsul ministrului a venit prompt:

„Eu nu am niciun element pentru a considera natura relației dintre mine și premier alta decât a fi una foarte bună. Orice întrebare îmi convine, marți voi avea o întrevedere cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului. Pe data de 25, trebuie să prezentăm foaia de parcurs. Noi avem foaia de parcurs de multă vreme redactata, în fiecare zi mai adăugăm câte ceva”, potrivit Antena 3. 

Comentarii

loading...