Tudorel Toader, ironic cu Cristina Tarcea după decizia CCR

Tudorel Toader, ironic cu Cristina Tarcea după decizia CCR

Tudorel Toader, a ironizat, miercuri, una dintre afirmaţiile făcute de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea.

Rl online 0 comentarii

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ironizat, miercuri, una dintre afirmaţiile făcute de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, la Curtea Constituţională, care a judecat sesizarea privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

"Întrebare: Doamna Tarcea îşi menţine afirmaţia potrivit căreia autorii sesizării au uitat să citească şi art.32 din legea privind constituirea completurilor de judecată?", a scris Toader pe contul său de Facebook.

Articolul menţionat de ministrul Justiţiei reglementează tocmai modul în care se constituie completurile de 5 judecători de la ICCJ.

Cristina Tarcea a afirmat în plenul CCR că nimeni nu a reclamat până acum nelegala compunere a completurilor de 5 judecători, deşi Guvernul susţine că această nelegalitate există din anul 2014.

"Dacă am fi tras la sorţi în iulie 2018, completurile de cinci ar fi funcţionat din luna septembrie, pentru că a fost vacanţă judecătorească. Deci, ele funcţionau pentru trei luni şi apoi aveam o nouă tragere la sorţi în ianuarie 2019? Atunci ar fi apărut de fapt blocajul instituţional. Magistraţii din aceste completuri nu sunt scutiţi de activitatea lor din cadrul secţiilor Instanţei supreme. Din anul 2014, tragerea la sorţi s-a făcut în şedinţă publică. Nimeni nu a invocat nelegala constituire a completurilor de 5. Timp de patru ani, nimeni, judecători sau avocaţi, nu a citit legea? Ba au citit-o şi au interpretat corect legea", a spus şefa ICCJ.

Comentarii

loading...