15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăTudorel Toader, ironic cu Cristina Tarcea după decizia CCR

Tudorel Toader, ironic cu Cristina Tarcea după decizia CCR

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a ironizat, miercuri, una dintre afirmaţiile făcute de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Cristina Tarcea, la Curtea Constituţională, care a judecat sesizarea privind constituirea completurilor de 5 judecători de la Instanţa supremă.

“Întrebare: Doamna Tarcea îşi menţine afirmaţia potrivit căreia autorii sesizării au uitat să citească şi art.32 din legea privind constituirea completurilor de judecată?”, a scris Toader pe contul său de Facebook.

Articolul menţionat de ministrul Justiţiei reglementează tocmai modul în care se constituie completurile de 5 judecători de la ICCJ.

Cristina Tarcea a afirmat în plenul CCR că nimeni nu a reclamat până acum nelegala compunere a completurilor de 5 judecători, deşi Guvernul susţine că această nelegalitate există din anul 2014.

“Dacă am fi tras la sorţi în iulie 2018, completurile de cinci ar fi funcţionat din luna septembrie, pentru că a fost vacanţă judecătorească. Deci, ele funcţionau pentru trei luni şi apoi aveam o nouă tragere la sorţi în ianuarie 2019? Atunci ar fi apărut de fapt blocajul instituţional. Magistraţii din aceste completuri nu sunt scutiţi de activitatea lor din cadrul secţiilor Instanţei supreme. Din anul 2014, tragerea la sorţi s-a făcut în şedinţă publică. Nimeni nu a invocat nelegala constituire a completurilor de 5. Timp de patru ani, nimeni, judecători sau avocaţi, nu a citit legea? Ba au citit-o şi au interpretat corect legea”, a spus şefa ICCJ.

Cele mai citite

Cum alegi salopeta de lucru potrivită

Alegerea unei salopete de lucru adecvate este esențială pentru confortul, siguranța și eficiența la locul de muncă. Această piesă de îmbrăcăminte, care inițial a...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Un rapper iranian a fost condamnat la moarte

Rapper-ul iranian Toomaj Salehi a fost condamnat la moarte astăzi, 24 aprilie 2024. Starul este acuzat că are legătură cu tulburările din Iran din...
Ultima oră
Pe aceeași temă