Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Turcan: Abrogarea recursului compensatoriu este esențială pentru Guvernul PNL

Turcan: Abrogarea recursului compensatoriu este esențială pentru Guvernul PNL

Raluca Turcan: ”Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

Vicepremierul Raluca Turcan afirmă că Guvernul PNL ”are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor”, aşa încât Executivul îşi va asuma răspunderea pentru modificarea legi recursului compensatoriu, dacă modificarea nu se va putea face prin Parlament. De asemenea, se va asuma răspunderea pentru prorogarea termenului privind pensionarea anticipată a magistraţilor, pentru a nu bloca Justiţia.

”Guvernul PNL are mandat în favoarea celor cinstiţi, nu a infractorilor! Ne punem mandatul la bătaie ca să apărăm oamenii cinstiţi puşi în pericol de fosta guvernare prin recursul compensatoriu. Abrogarea recursului compensatoriu este atât de importantă pentru noi, încât ne vom angaja răspunderea dacă nu va fi realizată prin modificarea legii de către Parlament”, a scris, duminică, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a apreciza că, sub pretextul unor condiţii improprii de detenţie, ”PSD a scos pe porţile puşcăriilor aproape 20.000 de infractori periculoşi care ameninţă viaţa oamenilor”.

”Problema posibilelor amenzi din partea CEDO va fi rezolvată prin alte mijloace, cum ar fi: brăţări electronice, personal de probaţiune sau chiar construcţia unui nou penitenciar. În niciun caz eliberarea infractorilor înainte de termen NU este o soluţie”, a mai scris Turcan.

Aceasta afirmă că Guvernul rămâne ”ferm în respectarea angajamentului de guvernare”.

”Şi vom include la angajarea răspunderii şi prorogarea termenului de pensionare anticipată pentru magistraţi. În acest fel, evităm blocarea justiţiei şi rejudecarea a mii de procese. Vom mai include modificarea condiţiilor de vechime pentru accederea în magistratură, dar şi trecerea de la completele de doi judecători la cele de trei în instanţele inferioare. Anihilarea abuzurilor PSD în justiţie nu mai poate fi tergiversată. Tolerarea atacurilor la justiţie de dragul infractorilor, girată de PSD, nu mai poate continua!!!”, a mai scris Turcan.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...