Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Obama şi Maior  (Foto: Transilvania Reporter)

Obama şi Maior (Foto: Transilvania Reporter)

Elena Udrea: George Cristian Maior, directorul SRI, a vrut să candideze la Preşedinţia României

Elena Udrea, fost ministru şi fostă consilieră a lui Traian Băsescu, susţine că fostul director al SRI George Cristian Maior a vrut să candideze la alegerile prezidenţiale din anul 2014.

Mihai Diac 0 comentarii

Elena Udrea a susţinut, duminică, într-o declaraţie la B1 Tv, că Maior n-a avut curaj să-i spună preşedintelui în funcţie, Traian Băsescu, despre faptul că vrea să candideze.

"Domnul Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Personal, l-aş fi susţinut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului preşedinte Traian Băsescu intenţia de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună preşedintelui că vrea să candideze. Plus că probabil se gândea că o să aibă sprijinul preşedintelui dacă va candida. Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluţie de candidat din partea PMP, eu aş fi agreat să-l susţinem pe Maior pentru că, în opinia mea, greşită zic eu acum, fusese om politic", a declarat Elena Udrea.

Ea a mai explicat că Traian Băsescu nu ar fi fost de acord ca un om aflat în fruntea unui serviciu de informaţii să candideze la alegeri pentru că deţinea informaţii despre toţi actorii implicaţi.

"Opinia tranşantă a preşedintelui a fost mereu că cei care au condus serviciile de informaţii interne nu au ce căuta în politică. Deţin prea multe informaţii despre adversarii lor politici încât jocul să fie corect. De aceea, nu a agreat nici să-l numească prim-ministru, ceea ce l-a supărat la vremea respectivă pe domnul Maior şi probabil că şi dacă i-ar fi spus Maior de intenţia de a candida, probabil Traian Băsescu nu ar fi fost de acord", a completat Elena Udrea.

După ce a fost eliberat din funcţia de director al SRI, George Cristian Maior a fost numit ambasador al României în SUA. Numirea ca ambasador s-a produs pe timpul preşedintelui Obama.

Comentarii

loading...