Un nou atac la șefia DNA

Un nou atac la șefia DNA

Scandalul din justiţie ia amploare pe zi ce trece. După ce ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut revocarea Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, războiul a izbucnit şi pare fără finalitate. Iohannis a anunţat că şefa DNA e departe de revocare.

Iulian Budușan 0 comentarii

În tot acest scandal intervine judecătoarea Florica Roman de la Curtea de Apel Oradea. Aceasta susţine că numirea lui Kovesi în fruntea DNA s-ar fi produs într-un mod abuziv. Mai mult, Roman lansează acuzaţii fără precedent la adresa ambasadorilor din SUA şi Marea Britanie de la Bucureşti. Aceasta spune că aceştia s-au implicat decisiv pentru ca Laura Codruţa Kovesi să fie numită la şefia DNA.

"Horaţius Dumbravă a confirmat ce se spunea pe la colţuri. A fost confirmat şi de Traian Băsescu şi de Victor Ponta. Nu a fost doar o înţelegere între Ponta şi Băsescu ci şi prin ambasadele Americii şi a Marii Britanii. Nu a fost legală o astfel de înţelegere sub supravegherea unor ambasadori străini. A fost o târguială şi împărţeală de funcţii ilegală. Să îi chestionaţi pe ambasadori, să îi chestionaţi cu astfel de întrebări. De ce s-au băgat în aşa ceva", a tunat Roman în direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu. 

Şi asta  nu e tot. Roman spune că a făcut denunţuri şi plângeri, dar acestea s-au clasat. "Am făcut un denunţ şi plângere în instanţă împotriva lui Hans Klemm. S-a închis. S-a spus că e inadmisibilă", a mai spus judecătoarea.

Comentarii

loading...