Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Un parlamentar european acuză: Legile justiției sunt inacceptabile, iar situația e ciudată

Un parlamentar european acuză: Legile justiției sunt inacceptabile, iar situația e ciudată

Parlamentarul european Peter Simon spune că legile justiţiei sunt "inacceptabile" şi a calificat situaţia din România drept "ciudată". Interesant este faptul că germanul Simon face parte din Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor, grup din care face parte şi PSD.

Iulian Budușan 0 comentarii

Europarlamentarul german Peter Simon (Alianţa Progresistă a Socialiştilor şi Democraţilor - S&D, din care face parte şi PSD) a declarat la RFI că acţiunile Parlamentului privind legile justiţiei sunt "inacceptabile" şi a calificat situaţia din România drept "ciudată". El s-a arătat "absolut sigur că evenimentele din prezent sunt cel puţin un motiv pentru Comisia Europeană să se gândească mai bine dacă e timpul să deschidă o procedură de infringement".

"Din punct de vedere european, e puţin ciudat că în România lupta împotriva corupţiei, lupta pentru întărirea justiţiei, lupta pentru sprijinirea procurorilor în desfăşurarea meseriei lor nu este îmbunătăţită, ci, dimpotrivă, este împiedicată. E un pic ciudat. În mod normal, te-ai aştepta ca un stat membru al UE să încerce să devină mai bun din această perspectivă, dar în România se întâmplă pe dos. Încet-încet, ne obişnuim cu asta, vedem ce se întâmplă în Polonia, vedem evoluţiile din Ungaria, trendul este de slăbire a sistemului judiciar. Este complet inacceptabil. Cred că e bine că pe de o parte publicul din România şi pe de altă parte şapte ţări europene i-au spus clar Guvernului de la Bucureşti că se află pe un drum periculos", a declarat europarlamentul german. 

Întrebat dacă crede că România riscă sancţiuni europene, după model polonez, el a spus că evenimentele din prezent sunt cel puţin un motiv pentru Comisia Europeană să arunce o privire mai atentă asupra situaţiei, să se gândească mai bine dacă e timpul să deschidă o procedură de infringement.

Comentarii

loading...