Un român din PMP care locuiește în străinătate, împiedicat să voteze în România

Un român din PMP care locuiește în străinătate, împiedicat să voteze în România

Liderul PMP Eugen tomac a reclamat la BEC faptul că unui membru PMP, cetăţean român cu domiciliul în străinătate, i-a fost îngrădită exercitarea dreptului la vot la o secţie din Voluntari, judeţul Ilfov.

Filip-Mihael Bodoc 0 comentarii

”Cetăţenilor români cu domiciliul în străinătate nu li se poate interzice dreptul de a vota în România! Am sesizat astăzi Biroul Electoral Central asupra faptului că unui membru PMP, cetăţean român cu domiciliul în străinătate, i-a fost îngrădită exercitarea dreptului la vot în România. Mai exact, preşedinta secţiei de vot 91 din Voluntari, judeţul Ilfov, a decis abuziv, cu de la sine putere, că cetăţenii români care au domiciliul în străinătate nu pot vota pe teritoriul României cu orice paşaport românesc, ci numai cu paşaport diplomatic”, anunţă liderul PMP.

 
El spune că, având în vedere precedentul creat la Voluntari, a cerut Biroului Electoral Central să informeze birourile electorale ale secţiilor de votare că cetăţenii români cu domiciliul în străinătate pot vota astăzi în orice secţie de votare de pe teritoriul României.

”Peste 500.000 de cetăţeni români cu domiciliul în străinătate au, în acest moment, paşapoarte româneşti valabile. Aceştia trebuie să ştie că pot să voteze la orice secţie de vot din ţară sau din străinătate, că nimeni nu poate să le interzică dreptul constituţional de a vota!”, argumentează Tomac.

Conform MAI, cetăţenii români care votează în străinătate şi cei care votează în România, dar au domiciliul în străinătate, pot vota cu paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic şi paşaportul simplu temporar.

Comentarii

loading...