13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăUnioniștii au contribuit decisiv la dizolvarea parlamentului de la Chișinău

Unioniștii au contribuit decisiv la dizolvarea parlamentului de la Chișinău

„Curtea Constituțională (CC) a decis miercuri, 28 aprilie, instituirea stării de urgență de către majoritatea PSRM – ȘOR este neconstituțională. Astfel, starea de urgență urmează să fie anulată, iar în aceste condiții în R. Moldova pot fi organizate și desfășurate alegeri parlamentare anticipate, în contextul în care la 15 aprilie curent CC a constatat că există circumstanțe care justifică dizolvarea Parlamentului de la Chișinău. 

Amintim că astăzi, liderii și simpatizanții PAS au „protestat” în fața CCM, cerând de la judecători se anuleze starea de urgență”, precizează cotidianul timpul.md.

Hotărârea Parlamentului privind instituirea stării de urgenţă în țară a fost contestată de deputatul unionist neafiliat Octavian Țîcu, precum și de deputații PAS Sergiu Litvinenco și Veronica Roșca.

Deputatul Octavian Țîcu, unul dintre autorii sesizărilor care a atacat la Curtea Constituțională introducerea stării de urgență, a declarat că „starea de urgență a fost un șiretlic pentru anularea dizolvării Parlamentului”. 

„Nu am știut nici măsurile care vor fi luate, argumentele. Știm foarte bine care este subtextul introducerii stării de urgență. Chiar și premierul interimar a recunoscut. Noi, ca deputați, nu am avut înștiințare despre măsuri. Această propunerea a căzut din senin. A fost un șiretlic. Este clară această inițiativă, pentru a opri dizolvarea Parlamentului inițiată de președintă și voința publică”, a spus deputatul neafiliat Octavian Țîcu în timpul ședinței.

În urma acestei decizii a Curții Constituționale de peste Prut, Maia Sandu a dizolvat legislativul de la Chișinău începând cu data de 28 aprilie 2021. Noul parlament va fi ales în data de 11 iulie 2021. 

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă