22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăAldineAlegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

Alegătorii europeni sunt nemulţumiţi, dar nu vor să iasă din UE

Alegătorii europeni consideră că ţările lor se îndreaptă într-o direcţie greşită, dar nu există o tendinţă la scară largă de a copia decizia britanicilor de a ieşi din Uniunea Europeană, relevă un sondaj Gallup publicat joi şi citat de Le Monde.

Peste 60% dintre francezii, italienii sau germanii participanţi la studiu şi-au exprimat susţinerea faţă de Uniunea Europeană, deşi, în general, sunt foarte nemulţumiţi. La nivelul UE, doar 36% dintre respondenţi ar dori ruperea Uniunii. În Germania, Franţa şi Belgia, acest procent este mai mic decât anul trecut, în timp ce în Finlanda şi Grecia a crescut.

90% dintre greci, 82% dintre francezi, 79% dintre italieni şi 62% dintre germani cred că ţările lor au o direcţie greşită.

În medie, 60% dintre cei chestionaţi au declarat că ar dori mai puţini imigranţi şi refugiaţi în ţările lor. Acest procent este mai mare în Grecia – 86%, Italia – 75% şi Germania – 64%.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 14 969 de cetăţeni europeni, între 25 noiembrie şi 7 decembrie, deci înainte de atacul cu camion din Piaţa de Crăciun din Berlin, care a făcut 19 morţi.

 

 

Cele mai citite

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...

Primirea României în Schengen este prezentată de Comisia Europeană drept “recomandare” pentru anul 2025

Comisia Europeană recomandă Consiliului UE, cu privire la situația Spațiului Schengen, "să ia o decizie finală și să stabilească o dată adecvată pentru ridicarea...

Aici găsești sisteme parazăpezi pentru acoperiș care împiedică alunecarea zăpezii

Atunci când sezonul rece își face apariția, crește interesul pentru achiziționarea accesoriilor pentru acoperiș, precum parazăpezile. Este și firesc, având în vedere că este...
Ultima oră
Pe aceeași temă