Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

USR acuză Guvernul că masacrează ciocârliile: "Dăncilă nu are milă''

USR acuză Guvernul că masacrează ciocârliile: "Dăncilă nu are milă''

Organizaţia USR Cluj acuză Guvernul de faptul că masacrează ciocârliile, prin faptul că a respins o iniţiativă legislativă legată de protejarea acestor păsări.

Andreea Andrei 0 comentarii

"Dăncilă nu are milă: masacrează ciocârliile! Guvernul respinge iniţiativa legislativă a USR pentru salvarea unui simbol naţional. Guvernul Dăncilă a avizat negativ iniţiativa legislativă a parlamentarilor USR Allen Coliban, Mihai Goţiu şi Cornel Zainea de interzicere a vânătorii ciocârliilor, se arată într-un punct de vedere publicat pe site-ul instituţiei. Iniţiativa USR prevede includerea ciocârliei de câmp (Alauda arvensis) pe lista speciilor protejate şi a fost depusă în Parlament în luna iunie, după ce Guvernul a aprobat vânarea a aproape 440.000 de exemplare din această specie", se arată într-un comunicat transmis vineri de USR Cluj, citează Agerpres. 

Potrivit senatorul USR Mihai Goţiu, motivele guvernului de respingere a iniţiativei sunt mincinoase.

"Unele dintre motivele invocate în avizul negativ al Guvernului sunt mincinoase, altele absolut cinice. Sunt pomenite contractele încheiate cu administratorii fondurilor cinegetice, prin care s-au stabilit cotele de vânătoare, ba chiar se plâng că aceste cote nu sunt realizate integral, mai exact că sunt împuşcate prea puţine ciocârlii. Nu-mi imaginam că Guvernul Dăncilă a dus bugetul României într-o situaţie într-atât de dezastruoasă încât să stăm după nişte euro încasaţi de pe urma masacrării ciocârliilor", a declarat, potrivit comunicatului, Mihai Goţiu.

Iniţiativa legislativă a fost depusă de parlamentarii USR Allen Coliban, Mihai Goţiu şi Cornel Zainea în luna iunie.

"În motivarea legii, parlamentarii USR au arătat că nu există studii şi metodologii validate ştiinţific care să ofere o evaluare reală a numărului ciocârliilor din România, că vânătoarea acestei specii mai este permisă doar în Franţa, Italia, Malta, Grecia, Cipru şi nordul Spaniei şi că este află pe Lista Roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii (IUCN). În România, ciocârlia de câmp este vânată, în special, de către italieni, limba de ciocârlie fiind considerată o delicatesă în gastronomia din Peninsulă", se mai arată în comunicat.

Pentru salvarea ciocârliilor a fost iniţiată şi o petiţie civică şi s-au strâns aproape 30.000 de semnături.

Comentarii

loading...