Sursa foto: https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/photos

Sursa foto: https://www.facebook.com/daniel.gheorghe.374549/photos

USR atacă pe toate fronturile simbolurile creștine. Replică dură din partea PNL

Consiliul Local Sector 2, în şedinţa de joi, ar putea să solicite Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) schimbarea numelor parcurilor 'Tolbuhin' şi 'Sfântul Ştefan' în 'Grădina Mătăsari', respectiv 'Grădina Alexandru Gheorghe Donescu'.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Nu trece nici o zi fără ca USR-PLUS să nu atace un simbol creștin, național sau să se împotrivească, precum comuniștii în primii ani de după preluarea puterii, la inițiative menite să salveze așezăminte ce țin de sufletul românesc și credința strămoșească.
După ce ieri deputații salvaționiști au votat împotriva finanțării schitului românesc Prodromu de la Sfântul munte Athos, astăzi anunță că vor schimba numele parcului ”Sfântului Ștefan” din București, sectorul 2.
Inițiativa lor este cu atât mai perfidă cu cât prin schimbarea numelui parcului în ”Alexandru Donescu”, primar liberal al Capitalei între 1934 și 1938, încearcă să obțină bunăvoința colegilor de coaliție de la PNL. 
”Citesc foarte surprins cum cei de la USR-PLUS se apucă să schimbe complet aiurea nume de locuri istorice din București. Ba chiar pare-se că astfel de gesturi se înscriu într-un program concertat de atac la adresa Bisericii Ortodoxe Române. Parcul Sfântul Ștefan nu este un nume pus așa la mișto, ci el provine de la numele unei biserici în stil brancovenesc, emblematică pentru întreg spațiul urban al zonei și ctitorita între anii 1764-1768. Da, Alexandru Donescu a fost un primar liberal excepțional al Bucureștilor din anii '30 care ar merita chiar un mare bulevard întreg să ii poarte numele, însă, aplicat la propunerea de față, chiar nu puteau să-i acorde lui Donescu numele parcului care purta infamul nume al unui ocupant sovietic de tristă amintire? Aaaa, acolo ați propus denumirea aia hipstereasca de "gradina Matasari"! Apropo, dragi tineri colegi de la USR-PLUS, voi de câți ani locuiți prin București? Întrebați un prieten care a prins anii '90 prin București și vă va povesti pe larg despre "marele renume" sinonim cu "Mătăsari" cunoscut în întreg orașul! Lăsați parcul Sfântul Ștefan să rămână parcul Sfântul Ștefan și mai citiți și pe Bacalbasa, Ionescu - Gion ori Mircea Eliade, respectați memoria istorică a Bucureștilor!”, este replica transmisă pe Facebook de deputatul PNL Daniel Gheorghe, președintele Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul României și Parlamentul Republicii Moldova.

Comentarii

loading...