12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR face apel la Parchetul Militar să îi audieze şi pe răniţii...

USR face apel la Parchetul Militar să îi audieze şi pe răniţii din spitale după mitingul diasporei

„Uniunea Salvaţi România face un apel la Poliţie şi la Parchetul Militar să ia legătura de urgenţă cu toţi cei care au fost răniţi şi sunt internaţi în spitale după mitingul diasporei din 10 august”, a se arată într-un comunicat al USR.

Potrivit sursei citate, unul dintre membrii USR, Doru Oprea, a fost rănit în timpul protestelor din 10 august şi nu se poate deplasa la Parchetul Militar, pentru declaraţii.

„Unul dintre membrii USR, Doru Oprea, a fost grav rănit la mitingul din 10 august şi este internat în spital de trei zile, iar până în prezent nu a venit nimeni, nici de la Poliţie, nici de la Parchet, să îi ia declaraţii. În situaţia lui Doru sunt mai mulţi răniţi care nu se vor putea deplasa luni şi marţi pentru a da declaraţii la Parchetul Militar. Poliţiştii şi procurorii trebuie să meargă să îi audieze pe toţi cei care au fost răniţi şi sunt internaţi în spitale. Colegul nostru Doru Oprea a fost operat şi va avea nevoie de chirurgie plastică şi grefe de muşchi şi de piele după ce una din deja celebrele grenade folosite la miting i-a perforat coapsa piciorului drept, nu departe de artera femurală”, se arată în acelaşi comunicat de presă.

Juriştii USR îi vor ajuta pe cetăţenii afectaţi, în urma mitingului diasporei, din 10 august, dacă aceştia doresc să depună plângeri la Parchetul Militar.

 „Uniunea Salvaţi România îi îndeamnă pe toţi cei care au fost afectaţi de gazele lacrimogene sau au suferit vătămări corporale să depună plângeri. Cetăţenii trebuie să reclame abuzurile instituţiilor statului atunci când acestea au loc, indiferent de natura lor. Dacă oamenii nu vor trage împreună un semnal de alarmă, aceste comportamente şi măsuri abuzive se pot repeta în viitor. Juriştii USR vor ajuta membrii partidului, dar şi cetăţenii simpli cu asistenţă ca să transmită plângeri cu informaţii, poze, clipuri video către Parchetul Militar”, susţin cei de la Uniunea Salvaţi România.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă