15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăUSR își alege, trei zile, candidați pentru Consiliul General

USR își alege, trei zile, candidați pentru Consiliul General

“Weekendul acesta USR Bucureşti votează! Membrii USR Bucureşti au 3 zile în care să vină în sediul din Aviatorilor 9 şi să voteze oamenii pe care îi vor candidaţi la CGMB. Votul membrilor şi nu aranjamentele de culise vor compune lista pe care USR o va propune mai departe pentru CGMB. De la început USR a dat putere membrilor săi. USR a fost primul partid din România care şi-a desemnat lista de europarlamentari prin vot al tuturor membrilor şi fiecare decizie importantă a partidului a fost luată prin votul tuturor membrilor”, a anunţat preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, într-o postare pe Facebook.

Printre cei 70 de candidaţi se numără actuali consilieri municipali (Ana Ciceală, Bogdan Stroe, Cosmis Smighelschi, Octavian Berceanu, Matei Ţugui, Elena Radu, Florin Ivan), dar şi consilieri locali de sector (Christina Niculescu, Cristina Tudose, Stelian Ene, Manuela Mureşan, Gabriel Waspusch, Mircea Galbenu).

De asemenea pe listele de candidaţi figurează şi Dan Trifu, vicepreşedinte al Fundaţiei Eco-Civica. 
Leşurile sunt încărcate în containere etanşate şi transportate cu maşini autorizate de Direcţia Sanitar-Veterinară la o unitate de incinerare din judeţul Tulcea.

“Primul camion este încărcat de echipele noastre şi va pleca, în scurt timp, către destinaţie. Nava începe să fie eliberată de încărcătura biologică. Etapele operaţionale progresează conform planului agreat cu autorităţile abilitate”, a informat purtătorul de cuvânt al societăţii, Cristian Blană.

Potrivit acestuia, se lucrează la deschiderea unor culoare de acces pentru fiecare punte.

“Operaţiunea este una de complexitate ridicată, care trebuie desfăşurată în condiţii de siguranţă. Epava trebuie decopertată pentru a asigura accesul utilajelor în interior, în spaţii labirintice şi înguste”, a informat Blană, adăugând că descărcarea leşurilor se face cu “graifer telecomandat, miniîncărcătoare motorizate şi transpaleţi pentru zonele înguste (spaţiul în interiorul navei este limitat, spaţiul dintre unele punţi este de aproximativ 1 m înălţime)”.

Pe 25 februarie, vaporul cu peste 14.000 de oi la bord, eşuat în noiembrie 2019 în Portul Midia, a fost repus pe linia de plutire şi adus la cheu, în urma operaţiunilor de ranfluare începute la mijlocul lunii trecute.

Pe 14 ianuarie, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat cu Grup Servicii Petroliere contractul privind serviciile de dezeşuare şi ranfluare a navei Queen Hind. Contractul, în valoare de circa 19 milioane de lei, ce prevede şi scoaterea şi neutralizarea încărcăturii din interiorul vaporului, are durata de 35 de zile de la semnare.

Nava Queen Hind, încărcată cu circa 14.600 de oi, s-a răsturnat pe 24 noiembrie 2019, la plecarea din Portul Midia, scufundându-se parţial. Echipajul format din 22 de marinari sirieni a fost salvat, fiind scoase vii de la bordul vaporului, în zilele de după incident, şi câteva sute de oi.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...
Ultima oră
Pe aceeași temă