19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăPoliticăUSR nu mai are voie să aducă invitaţi în Parlament, în actuala...

USR nu mai are voie să aducă invitaţi în Parlament, în actuala sesiune parlamentară

Georgian Pop a anunţat că pe lângă sancţionarea membrilor USR prin interzicerea invitaţilor aduşi pe semnătura lor în Parlament, în şedinţa de marţi a mai fost stabilită şi interzicerea accesului turiştilor şi a invitaţilor pe holurile principale ale Camerei Deputaţilor, în timpul desfăşurării şedinţelor de plen.

“În timpul lucrărilor Camerei Deputaţilor, pe holul central au voie doar deputaţii, presa, staffurile tehnice de la comisii şi grupurile parlamentare, exclusiv pe timpul desfăşurării şedinţelor Camerei Deputaţilor nu au voie invitaţi sau turişti. În actuala sesiune parlamentară USR nu va mai putea să aducă invitaţi”, a completat secretarul general al Biroului permanent.

Liderul deputaţilor USR, Claudiu Năsui, a afirmat, după şedinţa Biroului permanent, că este inacceptabil să se dea o pedeapsă colectivă, fiind prima oară în istoria Parlamentului când se dă o astfel de pedeapsă.

“Am ieşit din şedinţa Biroului permanent, în care domnul Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, a comis un mare abuz în serviciu. E pentru prima oară în istoria parlamentarismului românesc când se instituie o pedeapsă colectivă, liderul de grup al PSD a propus şi dânsul a supus la vot, ca doar grupu USR să nu mai aibă voie să aducă invitaţi î Parlamentul României, un lucru care este profund inacceptabil”, a declarat Claudiu Năsui în Parlament.

Decizia conducerii Parlamentului legată de interdicţia USR de a mai avea invitaţi în clădirea Casei Poporului, vine după ce mai mulţi protestatari au intrat, săptămâna trecută, cu ajutorul unor invitaţii din partea USR.vine după ce Imediat după ce au făcut accesul la Palatul Parlamentului, aceştia nu s-au dus la nivelul 1M, unde este grupul parlamentar al USR, ci au rămas la nivelul P1, unde au protestat, în timp ce premierul Viorica Dăncilă susţinea un discurs în plenul reunit despre preluarea preşedinţiei Consiliului UE de către România din ianuarie 2019.

Şi liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a declarat marţi că decizia a fost luată într-un mod abuziv, neconstituţional.

“Astăzi, într-un mod abuziv, într-un mod neconstituţional şi fără bază regulamentară, majoritatea PSD a decis aplicarea unei sancţiuni colective împotriva unui grup parlamentar, ceea ce reprezintă un abuz de drept, o încălcare a drepturilor fundamentale şi a exercitării mandatului. PNL nu poate să tolereze repetarea la nesfârşit a acestei maniere care nu are nicio legătură cu legalitatea de a conduce şedinţele Camerei Deputaţilor şi ca atare solicităm Comisiei juridice sancţionarea domnului deputat Iordache, cu sancţiunile prevăzute în Regulament. Din cauza recidivei în solicitarea pe care o adresăm în scris Comisiei juridice, considerăm că este necesar să existe pedeapsă cumulativă”, a spus Turcan.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat luni că aleşii formaţiunii pe care o reprezintă au intrat în grevă japoneză, urmând ca până miercuri să poarte banderole albe la mână. Mai mult, USR cheamă oamenii în stradă, pe timpul votului moţiunii de cenzură. Liderul PNL, Ludovic Orban, a transmis, luni, un mesaj simpatizanţilor formaţiunii pe care o conduce, îndemnându-i să iasă în stradă la mitingurile organizate în ziua moţiunii, atât în ţară cât şi în Bucureşti.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Oamenii de știință din Israel au făcut o descoperire remarcabilă legată de o supernovă

În urmă cu aproximativ 20 de milioane de ani, într-o galaxie nu foarte îndepărtată, o stea de mari dimensiuni a explodat şi a trimis...
Ultima oră
Pe aceeași temă