10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăUSR PLUS acuză fraudarea alegerilor în mai multe secții din sectoarele 1,...

USR PLUS acuză fraudarea alegerilor în mai multe secții din sectoarele 1, 4 și 5

Useriștii și-au dat seama de  nereguli după ce au analizat listele și au constatat că sunt multe secții de votare unde nu au obținut niciun vot. În câteva dintre aceste secții reușiseră performanțe rezonabile la alegerile europarlamentare. În alte secții sunt diferențe mari între buletinele pentru primari sau consiliul local sau general, ceea ce ridica iarăși suspiciuni.

Aceștia susțin că voturile luate de la USR PLUS au fost atribuite unor partide mici, astfel încât frauda să fie mai greu de detectat. Diferența mare relevată de exit poll-uri s-a redus considerabil în unele cazuri, ceea ce, spun useriștii, este de asemenea o dovadă că voturile ar fi fost fraudate.

Deputatul USR Claudiu Năsui a menționat că a verificat secțiile de votare unde alianța a obținut zero voturi pentru Consiliul General al Muncipiului București. ,,Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS. Echipele noastre lucrează acum să depistăm toate fraudele,” a scris Năsui pe Facebook.

Ulterior, a adăugat că a ajuns în fața Biroului electoral Sector 1 și că sunt alte nouă secții în care nu iese cheia de control. ”Acum avem o idee mai clară unde s-a dus diferența dintre exit-poll și rezultatele de azi”, a mai adăugat el.

La sectorul 4, Andrei Covaci a remarcat că în secția 883, USR-PLUS are 0 voturi la Consiliul Local și 88 voturi la Consiliul General. La Secția 759 din București arată 0 voturi pentru USR PLUS, în condițiile în care la europarlamentare s-au obținut peste 45% din voturi.

Paul Ene adaugă despre aceeași secție: ”La secția 759 – grădinița Vista din sectorul 4, au fost raportate 0 voturi pentru USR PLUS. După verificările colegei noastre de la BEȘ s-a descoperit că erau de fapt 382. Adică locul 1. Așa se fură”.

Ene mai menționează situația de la Secția 661, unde Nicușor Dan a luat zero voturi, iar un independent 192. În aceeași secție, USR PLUS și PNL au aproape 200 de voturi.

La sectorul 5, candidatul alianței USR PLUS, Cristian Băcanu, a făcut o listă cu mai multe secții unde suspectează nereguli:

–        la secția 883, USR-PLUS are 0 voturi la Consiliul Local şi 88 voturi la Consiliul General,

–        o secție de vot unde pentru PNL s-au numărat 35 de voturi la Consiliul General și 95 de voturi pentru Consiliul Local, condiderând că diferența e prea mare ca să poată fi justificată,

–        o secție unde reprezentantul PPUSL (Piedone) a fost scos din incinta după ce a distribuit în mod repetat mai multe buletine de vot pentru candidatul la Primăria de sector,

–        avem un număr mare de secții unde eu am înregistrat un scor mult mai mic decât cel al PNL și, evident, și mai mic decât cel înregistrat de PNL-USR-PLUS. De exemplu, în una din secții, au fost numărate 46 de voturi pentru Cristian Băcanu și 114 voturi pentru PNL-USR-PLUS (84 voturi PNL). 

,,Avem dovadă că într-o secție de vot au fost furate 90 de voturi PNL de la consiliul local. Acestea au fost puse din pix către alte formațiuni (81 de voturi către Partida Romilor). În aceeași secție, un vot pentru mine a fost înlăturat. În total, în această secție, vorbim despre o fraudă uriașă de 91 de voturi în detrimentul Partidului Național Liberal (90 voturi la CL și un vot la Primar – aproape 20% din totalul voturilor CL din acea secție). Dacă pe o singură secție de vot fraudă este atât de mare, este clar că se impune verificarea existenței unei fraude masive în sectorul 5. Am constituit o echipă tehnică de contestare/verificare a rezultatului alegerilor și vom acționa în vederea stabilirii adevărului,” a susținut Băcanu. 

Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă