14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăUSR și Plus, ieri separați, astăzi uniți de visul guvernării

USR și Plus, ieri separați, astăzi uniți de visul guvernării

Protocolul de fuziune USR-Plus a fost aprobat fără emoții de majoritatea membrilor celor două formațiuni politice care au decis acest lucru, în premieră națională, folosind mijloacele de comunicare online.

Strânși cu ușa de găsirea unor candidați valoroși dar, mai ales, de prezentarea unor liste complete pentru Consiliile Județene și Consiliile Locale, reprezentanții USR și Plus și-au dat seama că împreună vor putea aduce alegătorilor propuneri mai ușor de votat decât în varianta unor liste separate.

Statistic, s-au dat 2.222 voturi în favoarea fuziunii (aproape 85%), 328 voturi au fost împotrivă (unul din opt votanți), iar 75 de persoane s-au abținut. Un rezultat pe care Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii USR, respectiv Plus, îl consideră istoric și benefic pentru viitorul României.

„Suntem un singur partid, mai mare, mai puternic, pregătit să câştige alegerile şi să guverneze la nivel local şi naţional. Am decis să facem acest pas pentru că suntem la fel, cu oameni oneşti şi competenţi, şi toţi ne dorim o Românie modernă.”, a spus Dacian Cioloș, liderul Plus.

Protocolul de fuziune USR-Plus prevede absorbția partidului condus de Dacian Cioloș, acesta urmând a fi co-președinte alături de Dan Barna în noua formațiune ce-și va schimba numele prin dispariția semnului „minus” și va deveni USRPLUS.

Cele două partide vor avea candidați unici la alegerile locale dar și la Senat și Camera Deputaților, atunci când se vor organiza alegeri parlamentare.

Liderii celor două formațiuni politice promit că vor elabora în maxim două luni un program comun de guvernare ce va fi prezentat în campania electorală pentru alegerile parlamentare, susținut în cazul intrării la guvernare în perioada 2021 – 2024.

Protocolul de fuziune stabilește ca primă modalitate de candidatură la Parlamentare o listă comună negociată între reprezentanții celor două partide, cu oameni desemnați în urma unor alegeri interne separate.

În cazul în care nu se ajunge la consens, se trece la alegeri în comun prin care filialele desemnează candidații la nivel județean în urma unor conferințe județene în care numărul delegaților va fi stabilit funcție de performanța electorală USR, respectiv Plus.

Cele mai citite

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă