14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăUSR vrea audierea lui Dan Nica în Parlamentul României

USR vrea audierea lui Dan Nica în Parlamentul României

Deputatul USR Iulian Bulai a solicitat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, audierea în Parlament a candidatului propus pentru funcţia de comisar european.

“În faţa cetăţenilor vă cer cu fermitate să vă reuniţi în Birourile permanente să cereţi întrunirea celor două comisii de la Cameră şi de la Senat (comisiile pentru afaceri europene – n.r.) pentru a audia această persoană pentru a nu ne face de râs a doua oară în faţa europenilor. (…) Să nu mai repetăm aceeaşi greşeală, să audiem acum ca să nu ne facem de râs după, că invers nu merge”, a spus Bulai.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a arătat că în lege nu se precizează ca audierea din Parlamentul României a candidatului propus pentru funcţia de comisar european să aibă loc înainte de audierea din comisia de specialitate a Parlamentului European.

“Dacă citiţi în lege spune că va fi audiat (candidatul pentru funcţia de comisar european – n.r.), dar audierea nu spune că va fi înainte de audierea din comisia de specialitate în Parlamentul European”, a explicat Iordache.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis marţi ca europarlamentarul Dan Nica să fie propunerea pentru funcţia de comisar european.

Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a precizat, după şedinţă, că Dan Nica rămâne principala propunere a partidului pentru postul de comisar european din partea României, deşi vor fi avansate Comisiei Europene două propuneri de candidaţi, a doua fiind Melania Gabriela Ciot, secretar de stat pentru afaceri europene în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă