Vechii liberali din Cluj  spun NU fuziunii cu partidul  lui Traian Băsescu!

Vechii liberali din Cluj spun NU fuziunii cu partidul lui Traian Băsescu!

Liderii PNL din Cluj proveniţi din vechiul partid se opun ferm oricărei alianţe sau fuziuni cu PMP.

Ciprian Aron 0 comentarii

Surprinzătoare nu este lipsa lor de echivoc, aproape unanimă, ci mai cu seamă atitudinea neviciată de faptul că astăzi fac parte din organizaţia condusă informal de fosta mână dreaptă a lui Traian Băsescu, Emil Boc.

„Eu, personal, sunt împotriva acestei fuziuni şi nu o susţin. PNL e suficient de puternic. Nu cred că avem nevoie să facem o fuziune cu un partid care nu se ştie dacă mai intră în Parlament“, a declarat viceprimarul din Cluj-Napoca, Dan Tarcea, cel care conduce organizaţia municipală a PNL. De altfel, Tarcea spune că nu s-a discutat încă o asemenea variantă la nivelul partidului.

Primarul PNL al celei mai populate comune din România, Floreşti, nici nu vrea să audă de aşa ceva. „Eu nu pot să concep aşa ceva. O asemenea fuziune nu ar face decât un mare deserviciu partidului. Ca lider de opinie în zonă şi ca om care sondează impresiile oamenilor de aici, pot să vă spun că nu ar digera nimeni o asemenea alianţă“, a precizat Horea Şulea, primarul comunei Floreşti.

Foarte ferm s-a dovedit şi fostul deputat PNL de Cluj, Radu Zlati. „Sunt la curent cu aceste colportări şi preluări după mărturisirea domnului Cristescu, dar eu nu îi dau crezare. Oricum, colaborare între cele două partide a fost şi până acum. Dar o fuziune nu poate avea loc, poate o absorbţie. Pe de altă parte, e un zvon care mă amărăşte pentru că nu a fost combătut nici măcar de purtătorul de cuvânt al partidului. Ca să concluzionez, nu mă văd în acelaşi partid cu Traian Băsescu“, a declarat Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu la Cotroceni în vara lui 2012.

Vicepreşedintele PNL, deputatul Adrian Oros, crede că o astfel de formulă poate fi discutată abia după alegerile din primăvară. „Această fuziune ar fi fezabilă după alegerile europarlamentare, după ce vedem ce scor are fiecare. Sunt discuţii legate de o colaborare mai strânsă, dar multe informaţii sunt pe surse. Dacă se va face această fuziune, se va face în anumiţi termeni, de pildă cu sau fără prezenţa lui Traian Băsescu. Dar, oficial, în structurile partidului nu s-a discutat acest lucru“, a spus deputatul PNL.   

Comentarii

loading...