5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăPoliticăVicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Mike Pompeo

Vicepremierul Ana Birchall s-a întâlnit cu secretarul de stat american, Mike Pompeo

”Vicepremierul Ana Birchall a reafirmat importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii pentru politica externă a ţării noastre şi a subliniat succesul reuniunii anuale a Dialogului Strategic de la Bucureşti. Cei doi demnitari au convenit continuarea coordonării strategice dintre România şi State Unite pentru avansarea priorităţilor comune în regiune şi gestionarea cu succes a ameninţărilor la adresa securităţii, prosperităţii şi democraţiei cu care se confruntă Europa din partea unor forţe externe”, informează Ambasada României în Statele Unite ale Americii, scrie Mediafax.

Potrivit sursei citate, Birchall a subliniat importanţa menţinerii unei politici coezive şi echilibrate a NATO pe flancul estic.

”Salutând cooperarea excelentă în materie de securitate, Ana Birchall a reconfirmat obiectivul asumat al României de a-şi îndeplini angajamentele privind împărţirea echitabilă a responsabilităţilor în cadrul NATO în vederea consolidării capacităţilor defensive ale aliaţilor. Oficialul român a remarcat oportunităţile de dezvoltare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic şi a reiterat angajamentul ferm al României pentru aprofundarea securităţii energetice a Europei, prin continuarea implementării proiectelor de interconectare energetică la nivel regional şi diversificarea surselor de aprovizionare. Prezent la întâlnire, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a apreciat semnificaţia specială a discuţiilor la nivel înalt dintre cei doi oficiali pentru consolidarea Parteneriatului Strategic, bazat pe valorile democratice împărtăşite de cele două ţări. Totodată, ambasadorul român a salutat cooperarea strânsă dintre cele două ţări în domeniul securităţii şi acţiunile concrete de consolidare a parteneriatului pe dimensiunea economică”, mai informează Ambasada României în SUA.

De asemenea, Ana Birchall a făcut o vizită, tot luni, la Departamentul Energiei, având întâlniri cu secretarul american al energiei, Rick Perry, şi alţi înalţi oficiali.

”În cadrul vizitei a avut loc o întâlnire bilaterală între vicepremierul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, Ana Birchall, şi secretarul Energiei, Rick Perry. În discuţiile cu oficialul american s-a reconfirmat angajamentul comun pentru amplificarea cooperării în domeniul energiei, o dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări. De asemenea, au fost abordate aspecte prioritare privind securitatea energetică regională, proiecte de transport, inter-conectivitate şi promovarea de noi tehnologii în domeniu”, menţionează Ambasada României în SUA.

Vicepremierul Ana Birchall a declarat, potrivit sursei citate, că “România rămâne angajată în identificarea celor mai viabile soluţii din punct de vedere economic pentru a valorifica rezervele energetice din Marea Neagră, consolidarea profilului ţării noastre ca pol de securitate energetică regională fiind un obiectiv prioritar”.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă