Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Vicepreședinte PSD: Iohannis, în război cu România

Vicepreședinte PSD: Iohannis, în război cu România

Vicepreşedintele PSD, deputatul Doina Pană, a declarat că preşedintele Klaus Iohannis a ajuns să încalce Constituţia în privinţa refuzului de a accepta nominalizările pentru posturile de miniştri vacante.

George Dumitrescu 0 comentarii

"A ajuns să încalce Constituţia pe care a jurat şi deciziile Curţii, deşi, culmea, clamează în permanenţă statul de drept. Cum să te declari susţinător al statului de drept, când tu nu respecţi deciziile Curţii Constituţionale? Noi de 80 de zile suntem fără doi miniştri numiţi. Dumnealui a refuzat şi să îi elibereze din funcţii, deşi existau două demisii depuse ale unor miniştri. A venit Curtea şi a spus 'de îndată', ca răspuns. Ei, acest 'de îndată' a însemnat vreo 16 zile până când dumnealui a făcut-o. Era momentul în care noi ne pregăteam de preluare a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi nici acum, când ne exercităm de o lună de zile această preşedinţie, noi nu avem doi miniştri. (...) Eu am ajuns la concluzia că dumnealui nu poartă un război politic, dumnealui poartă un război împotriva României", a afirmat Doina Pană.

Deputatul PSD este de părere că preşedintele Klaus Iohannis încearcă să obţină al doilea mandat prin blocarea şi frânarea iniţiativelor coaliţiei de guvernare.

"Vrea al doilea mandat şi l-a anunţat deja. Probabil că nimic nu e prea mult ca să obţină al doilea mandat, chiar ce este în dauna României. Stăteam şi mă gândeam cam cu ce slogan de campanie ar putea veni. Păi, în afară de faptul că ar putea afirma că 'am blocat şi am frânat tot ce am putut, mai daţi-mi un mandat', eu nu văd altceva. Este regretabil ce vă spun, eu nu am crezut niciodată că se poate întâmpla ca un preşedinte al României să facă gesturile pe care le-a făcut", a spus Pană.

Întrebată dacă este luată în calcul suspendarea din funcţie a preşedintelui Klaus Iohannis având în vedere acuzaţiile de încălcare a Constituţiei, Doina Pană a spus că există motive "cu vârf şi îndesat", dar că personal nu agreează o astfel de măsură, însă a dat asigurări că PSD şi ALDE "nu vor sta cu mâinile în sân".

"Să ştiţi că am stat şi le-am întors pe toate părţile. Dacă nu vom recurge (la suspendare - n.r.), eu văd un caz extrem şi nu văd deloc momentul potrivit, nu din motive electorale. Noi mai avem 5 luni din preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, deci cum ar da ca ţară să suspenzi preşedintele, deşi există motive cu vârf şi îndesat în acest sens? Vom hotărî în coaliţie calea la care vom recurge, dar nu vom sta cu mâinile în sân, asta este foarte clar. Eu una nu îmi doresc această cale, pentru că suntem guvernul fără doi miniştri, când am preluat preşedinţia Consiliului UE, şi să mai fim şi ţara fără preşedinte, că îl suspendăm... Ce imagine ne-am face noi ca ţară? Eu cred că dumnealui, de fapt, pe asta se bazează în momentul în care forţează atât de tare Constituţia", a mai declarat vicepreşedintele PSD.

Comentarii

loading...