13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăViceprimarul Capitalei către consilierii USR: "Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!"

Viceprimarul Capitalei către consilierii USR: “Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!”

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a adresat joi mai multe jigniri consilierilor USR spre finalul şedinţei de Consiliu General, numindu-i “javre”, “fraieri”, “bulangii” şi “animale”, pentru că aceştia au votat împotriva unui proiect de hotărâre privind acordul CGMB pentru cooperarea dintre Consiliul Local Sector 4 şi Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, în vederea construirii unor noi imobile destinate relocării Facultăţii de Medicină Dentară. 

 

Conform legii, consiliile de sector au nevoie de acordul CGMB pentru a participa la lucrări de dezvoltare zonală şi regională.

 

După votul asupra ultimului proiect de hotărâre de pe ordinea de zi, proiect care a fost, până la urmă, adoptat datorită majorităţii PSD-ALDE din Consiliu, înainte ca şedinţa să fie oficial declarată închisă, viceprimarul Bădulescu s-a ridicat şi a început să strige la consilierii USR care au votat împotriva proiectului, numindu-i de mai multe ori “javre”, “fraieri”, “bulangii” şi “animale”.

 
“Bulangii, javre ce sunteţi! Nişte animale!”, le-a spus Bădulescu consilierilor USR.

Întrebat de jurnalişti de ce a avut această reacţie şi de ce foloseşte un astfel de limbaj la adresa consilierilor din opoziţie în fiecare şedinţă de consiliu, viceprimarul a declarat că îşi asumă cuvintele pe care le-a spus

“O să vă spun de ce şi îmi asum acest lucru. Aşa cum aţi putut observa, era un proiect care viza o nouă locaţie pentru care Facultatea de Medicină şi cea de Stomatologie au implorat să se aloce pentru a putea continua actul medical. Aţi văzut somitatea care ne-a vorbit astăzi la pupitru, că poate nici nu ştiaţi că există la noi astfel de oameni, iar dumnealor au înţeles să trateze prin această manieră, dând un vot se blam sănătăţii din municipiul Bucureşti. Asta este reacţia mea, îmi menţin punctul de vedere şi merită. Eu îmi asum ce fac. O dată la patru ani, cetăţenii municipiului Bucureşti pot să mă mai trimită sau nu încă o dată. Dar raportat la ieşirea mea de acum, este una întemeiată, având în vedere ceea ce a fost ca proiect pe ordinea de zi. Adică se discuta despre aducerea unei instituţii de învăţământ de nivel academic în Sectorul 4 pentru că nu mai au unde să înveţe. Vi se pare că nu merită acest limbaj din partea mea?”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Proiectul de hotărâre privind împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 4 de a hotarî cu privire la cooperarea cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila a fost aprobat cu majoritatea de voturi PSD-ALDE, în timp ce consilierii USR au votat împotrivă, acesta fiind şi motivul reacţiei viceprimarului. Concret, cooperarea între CL Sector 4 şi UMF “Carol Davila” presupune finanţarea unor investiţii pentru lucrările de construcţie a unei noi clădiri în care va fi relocată Facultatea de Medicină Dentară. 

 

Badulescu, acuzat ca a abuzat fizic si verbal 3 consiliere. “Mi-au spus ca erati prostituata”

 

Trei femei alese in Consiliul General al Capitalei sustin ca ar fi fost agresate fizic si verbal de viceprimarul Aurelian Badulescu si de consilierul Petre Chirica.
 Incidentul violent s-a petrecut chiar in timpul sedintei de Consiliu General, patronata de primarul Gabriela Firea. Supararea celor doi barbati ar fi plecat de la faptul ca una dintre colege transmitea Live pe Facebook sedinta. Cele trei femei, toate membre USR, intentioneaza sa ii dea in judecata.

-Mie mi-au spus niste oameni ca erati prostituata. Asa mi-au zis!
-Cum va permiteti? Va rog frumos sa va cereti scuze! Deci domnu’ viceprimar m-a acuzat ca am fost prostituata si barmanita. Nu se poate asa ceva! E o grosolanie enorma! Care e nivelul intelectual al acestui consiliu?

Barbatul pe buzele caruia se citesc cuvintele jignitoare este viceprimarul Aurelian Badulescu. In apararea lui a sarit un consilier local. Cu o foaie in mana incearca sa il protejeze, apoi smulge telefonul mobil unei alte consiliere care inregistra incidentul.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă