15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta achitat! Ce poate fi mai clar de atât că avem...

Victor Ponta achitat! Ce poate fi mai clar de atât că avem o justiție controlată politico-securistic

După 5 amânări în decursul a 3 luni de zile, ICCJ l-a achitat pe Victor Ponta, transformându-l astfel in premierul erou si victima persecutiei DNA și a președintelui.
O spun chiar fostii lui colegi de partid si de coalitie inclusiv Călin Popescu Tăriceanu, convinsi fiind că Victor Ponta a fost un nevinovat! Oare?
Cum a ajuns ICCJ la concluzia ca Victor Ponta este nevinovat.

Cred ca răspunsul este unul de culise si incepe cu insăsi ascensiunea lui Ponta mergând până la mostenirea Administrției Obama din România.
Jurnalistul România Liberă, Daniel Befu a publicat o serie de 14 episoade in care a vorbit de ascensiunea lui Victor Ponta. Voi trece scurt in revistă elementele cheie legate de numele lui in dorinta de a analizaceea ce s-a intamplat in culisele dosarului Turceni – Rovinari.

Iata ce scria jurnalistul Daniel Befu in Romania Libera in februarie 2016: “România a ieșit de 26 de ani de sub talpa regimului comunist, însă nu a reușit să evadeze din sărăcie. În tot acest răstimp, am văzut cum portofoliul industrial și imobiliar al statului român s-a topit văzând cu ochii, înșfăcat de fălcile rapace ale capitaliștilor tranziției. Ei nu ar fi putut să “fure țara” dacănu ar fi beneficiat de sprijin la nivel înalt politic. „România liberă“ a decis să își asume misiunea de a arăta publicului român care e fața hidoasă a politicii atunci când reflectoarele scenei politice sunt date pe „off“. În spatele cortinei se fac și se desfac alianțe pe bază de interese economice, cele mai multe în detrimentul interesului național.”

Acest serial de investigații este dedicat ascensiunii celui mai controversat premier din istoria postdecembristă, Victor Ponta. În cele 14 episoade încercăm să scoatem la iveală conexiunile transpartinice care îl leagă de opozanți politici de prim calibru, cu care, deși pe față se duela în viziuni ideologice, „în afara programului de lucru“, în mod discret, derula relații de afaceri.ʼʼ

Mai exact Victor Ponta a fost luat de mânuță încă de când era un „prunc politic“ și ajutat să crească și să prospere de unele din cele mai toxice figuri ale tranziției din domeniul business-ului. Ulterior, când spatele lui Victor Ponta a fost suficient de puternic, a fost luat pe brațe și pus prim-ministru al României. O poziție din care putea reforma țara sau putea sluji pe mai departe binefăcătorilor săi, care îl ajutaseră financiar și politic „să ardă etape“.
Așa s-a ajuns ca instituții de forță ale statului român să fie populate în funcții-cheie de oameni care în trecut se intersectaseră cu interesele de afaceri ale grupului din jurul fostului premier.
 Dacă analizăm biografia oficială a lui Victor Ponta, constatăm că acesta a ocupat concomitent mai multe funcții în statul român, în paralel cu cea de administrator al unei companii private.

Astfel, între 1998 și 2002 Ponta a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, Secția Anticorupție, Urmărire Penală și Criminalistică. 
Între 2000 și 2001 a ocupat funcția de coordonator al Biroului de Combatere a Spălării Banilor, sau șef al Corpului de Control al premierului Năstase (numit pe 4 aprilie 2001) și administrator de firmă abonată la bani publici (până în aprilie 2002).

Victor Ponta a derulat contracte cu instituții de stat cu o reputație infamă precum Bancorex sau RA-APPS, apoi pe cănd era șeful Corpului de Control al premierului Adrian Năstase s-a asociat cu personaje dubioase în clubul falimentar FC Național, iat atunci când munca la Guvern i-a fost răsplătiă cu primul său mandat de deputat, a câștigat bani muncind cinstit ca avocat pentru firmele cuplului Udrea-Cocoș.

A primit bani nemeritați de la stat, firma de construcții a familiei Ponta a făcut afaceri cu Petrom și Rompetrol.
Aceste companii, după ce Victor Ponta a ajuns premier, au fost favorizate de Guvern. O altă firmă familiei Ponta, cea de contabilitate, a avut numeroși clienți abonați la bani publici. Baronii PSD Constantin Nicolescu-Mircea Cosma- au avut un rol important în bunăstarea afacerilor familiei Ponta și ale asociaților lor.

Premierul și socrul său dețin 3 apartamente de lux într-un cartier ridicat de offshore-urile care au încasat șpaga din Dosarul Microsoft și de Dan Andronic, personajul implicat în dosarul retrocedării ilegale a Pădurii Snagov și a Moșiei Băneasa către gruparea Prințul Paul-Remus Truică.

Victor Ponta a ajuns chiar si să practice „sportul automobilistic“ pe bani proveniți din jurul aceleiași grupări de prieteni toxici implicați în “Șpaga Microsoft“ din Guvernul NĂstase și legați de serviciile secrete. In tot acest timp, oamenii din jurul lui Ponta au încercat activ să oprească investigațiile din ziarului Romania Libera.

Moștenirea Administrației Obama și perdeaua de fum a luptei anticorupție din România

Sunt deja de notorietate, intalnirile din vilele de protocol ale SRI dintre inalti oficiali ai SUA si adjunctii – si Sefi ai serviciilor secrete din Romania si adjunctii lor din perioada Victor Ponta – premier.
George Maior, Florian Coldea, Teodor Melescanu, Silviu Predoiu, Duane Butcher, sunt de departe cele mai rasunatoare nume la masa carora Victor Ponta discuta listele celor indezirabili.

O spune insusi Victor Ponta intr-un interviu acordat intempestiv postului TVR imediat dupa a treia amanare in dosarul Turceni Rovinari:
”Duane Butcher mi-a spus: „Kovesi s-a plâns la noi că intrați în independența DNA-ului” Victor Ponta a mai povestit la TVR 1 că după ce l-a sfătuit pe Cazanciuc să propună un înlocuitor pentru Papici în fruntea Secției I a DNA, și după ce acest lucru s-a și întâmplat, însărcinatul cu afaceri al ambasadei SUA în România, Duane Butcher, i-a cerut lui Ponta o audiență în care i-a relatat că Laura Codruța Kovesi s-a plâns americanilor.

Cu alte cuvinte, Ponta arunca pisica numirii lui Danut Volintiru – procurorul care s-a ocupat de dosarul de mita la judecatori a familiei Adamescu in curtea americanilor din administratia Obama. 
In tot acest timp, in interviul publicat de Evenimentul Zilei sub semnatura lui Ion Cristoiu, prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghita trece si el in revista acelasi caz – Danut Volintiru – procurorul de caz al lui Dan Adamescu: ”Mai e unul Volintiru, la DNA, care fabrică dosare și șantajează”. Declaratiile lui Sebastian Ghita au venit in contextul in care se declansase deja scandalul probelor fabricate si prezentate audio/video de catre fiul lui Mircea Cosma – Vlad Cosma.

Urmau înregistrările în cazul Adamescu cand martorilor li se dictează mărturii false în schimbul libertății ?

Ce altceva sa-i faca pe americanii din administratia Obama sa-si pateze astfel onorata DNA si pe Laura Codruta Kovesi? 
Cum altfel sa justifice ei, reprezentantii Administratiei Obama si sustinatorii cei mai ferventi ai luptei anticoruptie ca patronul ziarului Romania Libera – cel mai vocal ziar in sprijinirea democratiei si a luptei anticoruptie a fost ingenuncheat chiar de cei care trebuiau sa apere Statul De Drept.

Cum puteau Mark Gitenstein fost ambasador SUA in Romania sau Duane Butcher sa justifice ca alesul lor – Victor Ponta facea dosare la pachet cu binomiul SRI/DNA? Daca tocmai procurorul numit in functie de Kovesi pe filiera Duane – Ponta – Gorj/ – Danut Volintiru e prins in fapt cu fals si santaj?
Victor Ponta trebuia sa fie “pedepsit”, desigur de fatada. Procurorul Uncheselu asa cum i-a deschis tot asa i-a si inchis un prim dosar, urmand ca ICCJ sa-i dea ieri startul de spalare a imaginii.

Analizand situatia si contextul, lucrurile par sa fie dupa cum urmeaza. Teodor Melescanu – partinitor al Statului Paralel si protector al lui Victor Ponta, dupa cum in anul 2014 insusi Traian Basescu a declarat ca Teodor Melescanu i-a inchis accesul la dosarele de ofiteri acoperiti si implicit a celui lui Ponta, demisioneaza din fruntea SIE si cu ajutorul unui personaj controversat – un securist pictat in ONG-ist al Drepturilor Omului si Democratie- Dan Hazaparu intra in cursa pentru campania prezindentiala din 2014 desi nu avea nici o sansa de castig si evident lamenteaza intr-un mod complesitor cu 1-2 % din voturi.

Drept rasplata, Ponta il pune Ministru de Externe pe Teodor Melescanu dupa primul tur al alegerilor prezidentiale in octombrie 2014.
Acelasi, Teodor Melescanu avea sa devina din nou Ministru de Externe in 2016 dupa ce PSD in frunte cu Liviu Dragnea castiga cu un scor devastator si formeaza coalitia cu ALDE condusa de Calin Popescu Tariceanu.

Desi se isca scandalul implicarii SRI in dosarele penale avandu-l pe George Maior cap de afis, acesta nu numai ca nu considera ca George Maior face Romania de ras in America ba il si incunostiinteaza pe Sorin Grindeanu – premierul de la acea vreme ca nu ar strica un consul la NeĂYork in persoana lui Catalin Dancu.
Avocatul Catalin Dancu intrase in posesia unor dovezi devastatoare impotriva binomului DNA/SRI in cazul Adamescu si trebuia astfel rasplatit pentru raportarile si esecurile din dosarele Adamescu dar si a insolventiei Medien Holding.

In primava lui 2017, obedientul fost procuror Victor Ponta trece la o spovedanie in fata jurnalistului atacheʼ sorosist – srist Dan Tapalaga si continua pana la Realitatea Tv, ambele canale de comunicare ale SRI/DNA/SUA pe care el insusi le dadea de toti peretii cand era in functia de premier.

Apogeul lui Ponta este incercarea de preluare fortata a guvernarii de catre trioul format din el Sorin Grindeanu si Remus Borza – “lichidatorul sef” al grupului care editeaza ziarul Romania Libera si care de curand a cerut in instanta sa-i dea -ziarul Romania Libera.

Acelasi Victor Ponta isi arunca in aer si PSD-ul si trece spre stupoarea tuturor de partea lui Klaus Iohannis printr-un partid rupt din fostul PC al lui Dan Voiculescu si unit cu cel al lui Sebastian Ghita sub deviza Pro Romania.

Tot de curand o scrisoare “salvatoare” ajunge la redactia Romania Libera si apoi in mainile juniorului Adamescu care il arunca pur si simplu in aer in ultima zi a audierilor in procesul de extradare din Anglia. Un proces pentru care Romania a investit zeci si sute de mii de euro din buzunarele romanilor doar ca sa-l inchida in vederea investigarii pe fiul lui Dan Adamescu.

De departe “pretinsul fals” al unei scrisori a Administratiei Nationale a Penitenciarelor imputate acum lui Adamescu junior nu se compara cu cele 17 falsuri in inscrisuri ale lui Victor Ponta.

Donald Trump trebuie să repare moștenirea Administrației Obama până nu este prea târziu

De curand, Departamentul de Stat al SUA s-a indreptat cu o furie nemaintalnita in 20 de ani impotriva ziarului Romania Libera dar si a lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu, singurul patron de ziar si om de afaceri decedat in timpul executarii pedepsei desi acuzase in repetate randuri tratamente inumane in inchisoare.

Acuzatiile nu mai tin de un jurnalism adevarat ci doar de forme de nesupunere, contrare viziunii noului presedinte al Americii Donald Trump si citam din discursul de inaugurare al lui Donald Trump: ‘ʼWe do not seek to impose our way of life on anyone, but rather to let it shine as an example.ʼʼ (“Nu cautam sa ne impunem felul nostru de a trai asupra nimanui, ci mai degraba sa facem sa lumineze ca un exemplu”). 

Reamintim Presedintelui Donald Trump ca Romania Libera a sustinut dintotdeauna valorile democratice dar si dezvoltarea Romaniei si a parteneriatului strategic cu Statele Unite.
Romania Libera a sustinut candidaturile democratice ale tuturor presedintilor de dreapta ai Romaniei dar si a presedintelui american Donald Trump.

Romania Libera si oamenii de afaceri romani au devenit victime ale puterilor globaliste si tot mai putine voci sunt impotriva acestor puteri si de partea miscarii anti globaliste in Romania.
Aceste puteri sunt in stare de orice, au devenit criminali. Au numit in fruntea tarii oficiali criminali cum este Victor Ponta de profesie procuror si inrudit cu justitiari sau servicii.

Nimic nu-i mai oprește să continue acest genocid, căci și-au pus oameni peste tot, până la Washington

Rex Tillerson, cel care in vara anului trecut s-a vazut cu Ministrul de Externe – Teodor Melescanu a fost demis de la conducerea Departamentului de Stat si inlocuit cu Mike Pompeo, insa din pacate raportul Departamentului de Stat fusese deja emis in baza intelegerilor si plangerilor venite de la Kovesi- Maior- Klemm- Melescanu.

Oamenii lor – sefi de servicii si sefi din justitie impreuna cu cei ramasi din administratia Obama in Romania, ultimul din urma ambasadorul Hans Klemm au acceptat sa incaseze cea mai usturatoare lovitura de la inceputul misiunii in Romania, doar ca sa ascunda dezastrul facut in Romania cu lupta anticoruptie scapata de sub orice control.


In urma administratiei Obama, Romania a pierdut tot ce insemna mediul de afaceri autohton si prieten cu SUA precum si zeci de mii de locuri de munca create pentru romani. Acesti romani au plecat din tara in detrimentul oricarui investitor strain.
Victor Ponta este artizanul distrugerii celei mai mari societati de asigurare din Romania – Astra Asigurari care ajunsese sa asigure anual in jur de 50.000 de locuri de munca.

De departe din SUA, globalistii George Maior si ai lor dupa lungi negocieri in propiul interes si in detrimentul administratiei Trump, printre care si fostul avocat al lui Adamescu – Catalin Dancu saluta reusita din posturile lor de ambasadori si consul: Victor Ponta, omul politic obedient al lui Soros si al Serviciilor a fost spalat.

Acesti diplomati ar trebui de urgenta retrimisi in Romania de catre administratia Trump si inlocuiti cu cei dedicati proiectelor parteneriatului strategic, a noii miscari si nu a globalistilor Sorosisti.
Ministrul de Externe, Teodor Melescanu este responsabil pentru informarea gresita a administratiei Trump.
Ambasadorul Hans Klemm, a primit cea mai mare palma pe care un diplomat american a primit-o vreodata: dupa ce i-a cerut la unison cu DNA lui Victor Ponta sa se retraga, dupa ce i-a sfatuit pe romani sa nu voteze cu penalii politicieni in frunte cu Victor Ponta, astazi este pus in situatia de a pleca fruntea si de a-si scoate palaria in fata unui securist cu nu mai putin de 14 dosare grele pe care in van Romania Libera le-a prezentat.
 

Cele mai citite

EXCLUSIV. Directorii de școli, schimbați înainte de alegeri. STATISTICĂ

De la 1 ianuarie 2023 și până la jumătatea lunii martie a super anului electoral în curs, peste 500 de directori și directori adjuncți...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă