6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta, campion la racolat

Victor Ponta, campion la racolat

Președintele Pro România, Victor Ponta, a anunțat că partidul său a ajuns să aibă același număr de deputați ca UDMR. „Mă bucur foarte mult că Sorin Marica, deputat de Hunedoara (fost primar – un adevărat social democrat), s-a alăturat Grupului ProRomania din Camera Deputaților! În acest moment, ProRomânia are 21 de deputați – un număr egal cu UDMR!“. Sunt convins că în perioada următoare grupul nostru va avea mai multi deputați!“, a scris Ponta pe o rețea de socializare.

Mulțumit de racolările efectuate, fostul premier are o propunere pentru PSD. „Fac o propunere publică pentru PSD (care se plânge mereu că este obligat să negocieze cu UDMR, pentru că nu are voturi) – când aveți propuneri bune pentru România, veniți la noi și o să le votam. Când Dragnea trebuie să fie un bun servitor al lui Viktor Orban – să nu îndrăzniți să veniți la noi. Actualii deputați PSD (mai ales din Ardeal), nu mai găsiți scuze neserioase pentru lașitățile și trădările lui Dragnea!“, a punctat Ponta.

În prezent, în Camera Deputaților PSD și ALDE au majoritate doar cu sprijinul UDMR.

Cum a crescut oastea lui Ponta

Ruptura dintre președintele PSD, Liviu Dragnea, și liderul Pro România, Victor Ponta, este mai veche, dar s-a acutizat în iunie 2017. PSD a inițiat moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, condus de Sorin Grindeanu, iar Victor Ponta s-a poziționat de partea premierului de atunci. Mai mult, Ponta a acceptat postul de secretar general al Guvernului Grindeanu. Parlamentul a adoptat moțiunea de cenzură depusă de PSD împotriva propriului Executiv. Grindeanu, după o scurtă perioadă în care a stat pe tușă, a schimbat tabăra, primind de la Liviu Dragnea postul de șef al agenției pentru reglementarea comunicațiilor, ANCOM.

Din acel moment, Victor Ponta s-a apucat să racoleze parlamentari. Majoritatea deputaților veniți de la ProRomânia provin de la PSD, pe fondul nemulțumirilor față de Liviu Dragnea. Lui Ponta i s-au alăturat și câțiva parlamentari proveniți din ALDE. Lui Victor Ponta i s-a alăturat un alt fost premier PSD – Mihai Tudose, demisionar din fruntea Guvernului după un conflict cu Liviu Dragnea. În echipa lui Ponta se mai află, printre alții, Nicu Bănicioiu, cel care a fost ministru al Sănătății în momentul incendiului de la Colectiv și a blocat trimiterea răniților în străinătate. Ponta îi are alături și pe Adrian Țuțuianu, fost ministru al Apărării, Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației, și Daniel Constantin, fost ministru al Agriculturii. Sorin Cîmpeanu și Daniel Constantin au intrat în politică prin intermediul Partidului Conservator, condus de Dan Voiculescu și au trecut, ulterior, la ALDE.

Cu această oaste de strânsură în spate, Ponta s-a poziționat împotriva PSD, votând cea mai recentă moțiune de cenzură a Opoziție, depusă în decembrie 2018, dar respinsă de Parlament.

Ce spune ultimul venit

Așa cum menționam, cea mai recentă achiziție este Sorin Marica (PSD). El și-a justificat plecarea de la PSD, prin faptul că partidul este confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc în interes personal.

„Sunt un om de stânga. Mereu am fost apropiat de oameni şi de problemele lor şi am încercat să îi slujesc şi să îi reprezint cât mai bine atât ca primar, cât şi ca deputat în Parlamentul României. Din păcate, PSD-ul de astăzi nu mai reprezintă interesele celor mulţi, ci este un partid confiscat de un grup restrâns de oameni care îl folosesc pentru interesele lor personale. M-am alăturat echipei PRO România, pentru că am regăsit alături de Victor Ponta, Corina Creţu sau Mihai Tudose acele valori autentice social-democrate în care cred şi dorinţa de a face bine oamenilor. De asemenea, sper ca la viitoarele alegeri europarlamentare din luna mai românii să aleagă PRO România pentru că este partidul care propune cea mai bună listă de candidaţi şi care sunt convins că vor reprezenta cu cinste România în Parlamentul European“, a declarat deputatul Petru-Sorin Marica.

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă