19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăVictor Ponta cere amânarea alegerilor locale. „Care e şansa să nu luăm...

Victor Ponta cere amânarea alegerilor locale. „Care e şansa să nu luăm microbul?”

”Evident că s-ar impune amânarea alegerilor. În acest moment, eu am certitudinea că mă văd cu candidatul meu de la Baia Mare, după care mă văd cu cel de la Mangalia, după care fac o poză cu cel de la Călăraţi şi după aia cu cel de la Botoşani, unul dacă e asimptomatic, eu iau (virusul- n.r,). Ciolacu la fel, Orban se va vedea la fel, Barna se va vedea la fel. Gândiţi-vă că avem 3.200 de primării cu 3.200 de candidaţi, ori şapte partide, sau câte sunt. Avem dosare de depus şi eu mă uit şi zic «Voi chiar vreţi să ne îmbolnăvim toţi?». (…) Care e şansa să nu luăm microbul?”, a afirmat, miercuri seară, la TVR, Victor Ponta.

Acesta a precizat că în cursul zilei s-a văzut cu cel puţin 50 de persoane.

”Aseară am venit din vacanţă, azi cred că au fost cel puţin 50 de oameni cu care m-am văzut, candidatul Pro România la…, şeful Pro România de la… care au zis «Domnu Ponta, facem şi noi o poză?». Eu ce să îi spun omului respectiv? Facem poză cu mască şi să scrie pe mine «Asta e poza mea cu Ponta, e unul cu mască, îl recunoaşteţi după ochelari». Nu am cum să fac chestia asta”, a mai afirmat Ponta.

Acesta a precizat că a discutat cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, pentru a amâna alegerile.

”Am avut discuţia cu domnul Ciolacu azi, acelaşi lucru i-am spus domnului Ciolacu, o să te îmblnăveşti şi tu şi eu. Asta i-am spus. S-a dus la şedinţă la PSD să decidă dacă e bine că totuşi, proiectul cu 27 septembrie este proiect PSD – PNL. Apropo că e luptă mare, dar  fac proiectele împreună. I-am spus «Te rog pe tine să fii mai raţional decât Orban». I-am spus că ne punem toţi în pericol şi că înseamnă că în octombrie o să  fim toţi de vină. Asta mai lipseşte, să dea politicienii virusul în toată ţara, nu ajunge că ne înjură lumea”, a mai declarat liderul Pro România.

Acesta consideră de neînţeles organizarea alegerilor, atâta timp cât sunt segmente de acticitate care încă nu s-au redeschis şi se instituie carantina în diferite localităţi.

”Pe de-o parte, nu mă laşi să avem activitate, închid comune, închid oraşe, Mioveniul, dar deschizi Mioveniul dacă votează cu PNL, dacă votează cu PSD îl închizi la loc? Evident, exagerez ca să arăt că toată comunicarea este aberantă. În primul rând, vii şi spui «Purtaţi mască!» În primul rând Iohannis, Orban, miniştri nu poartă niciunul mască. Apoi spun că e ceva groaznic, periculos, dar mergeţi la alegeri să ne votaţi. Economia e o problemă, nu avem bani de alocaţii, dar în schimb iese Cîţu care spune că suntem singura ţară care avem creştere economică. Alo, ai luat-o razna, ce creştere economică să ai, nu ai creştere economică, ai cădere economică, are toată lumea cădere economică. Tu de ce  vii să mă minţi şi să îmi spui că avem creştere?”, a mai declarat Ponta.

Parlamentul a stabilit data alegerilor la 27 septembrie.

Premierul Ludovic Orban afirmă că o decizie privind organizarea sau amânarea alegerilor locale nu ţine exclusiv de Executiv sau de PNL, însă susţine că Guvernul este pregătit ”de orice măsură” pentru a apăra sănătatea publică.

Cele mai citite

Eurobarometru. Românii, tot mai interesați de alegerile europarlamentare

Alegerile locale au fost comasate cu cele europarlamentare și au loc pe data de 9 iunie, iar porivit unui sondaj realizat de parlamentul european,...

SUA va ajuta prudent Ucraina și Israelul

Noile proiecte de ajutor american pentru Ucraina şi Israel, anunţate luni de şeful republican al Camerei Reprezentanţilor, vor fi utile celor două ţări, a...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă