VIDEO. Firea, despre centura ocolitoare a Bucureștiului: „Este încă o himeră”

VIDEO. Firea, despre centura ocolitoare a Bucureștiului: „Este încă o himeră”

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, spune că centura ocolitoare a Bucureştiului este încă o himeră și dă vina pentru această situație pe Ministerul Transporturilor.

Rl online 0 comentarii

„Despre artificii, autostrăzi, alţi demoni şi minciuni. Pe acest şantier ar fi trebuit să fie acum sute de muncitori. Zi lumină. Aşa ni s-a promis. Centura ocolitoare a Capitalei este, încă, o himeră. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractaţi, dar activitatea e de o tristeţe înfricoşătoare. Constructorul turc - da, turc, al guvernului e bun -, spune că nu i-a dat CNAIR, care aparţine de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci de ce au venit toţi să lansaze şantierul? De ce au făcut declaraţii pompoase cum că vor 'dudui' lucrările la Centură?”, a scris Firea pe contul personal de Facebook.

Aceasta susţine că Primăria Capitalei ar fi putut finaliza acest obiectiv, aşa cum a procedat şi cu alte investiţii care erau abandonate în fază incipientă de ani de zile. „Să nu uite că i-am rugat de nenumărate ori să transfere Centura la Primărie, pentru a o finaliza. Aşa cum am finalizat şi Podul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, Pasajul Sudului şi vestitul Pod Ciurel. Investiţii începute de ani de zile şi abandonate în fază incipientă. Cuvintele sunt de prisos!”, susţine Gabriela Firea, care a postat şi o înregistrare video ce ar fi fost filmată, potrivit afirmaţiilor primarului general, într-un loc unde ar fi trebuit să fie şantierul acestui tronson al centurii ocolitoare.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a înmânat, în 18 august, ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Vidra - Bragadiru al Centurii de Sud a Bucureştiului şi a anunţat începerea efectivă a lucrărilor pe acest tronson.

Autostrada de Centură a Bucureştiului va costa peste 1 miliard de euro și va fi finanțată din fonduri UE.

 

Comentarii

loading...