22.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăPoliticăViorel Cataramă, exclus din PNL, face plângere contra lui Orban. Cum răspunde...

Viorel Cataramă, exclus din PNL, face plângere contra lui Orban. Cum răspunde șeful partidului

Ludovic Orban subliniază că Viorel Cataramă a fost sancționat prin excludere conform statutului PNL, pentru că a comis un “delict de opinie” prin atacurile sale împotriva colegilor, informează Mediafax.

Întrebat luni seară la o emisiune difuzată de TVR 1 ce diferenţă este între plângerea penală anunţată de Viorel Cataramă împotriva preşedintelui PNL şi a încă 15 liberali, şi plângerea sa depusă împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, şi a premierului Viorica Dăncilă, Ludovic Orban a răspuns: “Eu cred că există o diferenţă totuşi. Sesizarea pe care am făcut la Parchet împotriva lui Dragnea şi Dăncilă, am făcut-o urma unei decizii a Guvernului care excede clar cadrul constituţional. Elaborarea memorandumului. Nu l-am văzut, pentru că el are character secret. Dragnea a difuzat conţinutul lui”.

Acesta a adăugat că decizia în BEx de a îl exclude pe prim-vicepreşedintele PNL Sector 2, Viorel Cataramă, a avut la bază “delictul de opinie”, atacurile repetate împotriva conducerii partidului şi a colegilor la diferite posturi de televiziune.

“E problema lui (plângerea penală – n.r.). Delictul de opinie este pedepsit conform statutului, atunci când un membru care nu respect deciziile, care atacă sistematic deciziile partidului. Ce s-ar întâmpla dacă s-ar da liber la înjuratul liderului partidului? Nimeni nu este inpiedicat să se exprime în cadrul partidului. Păi dacă te duci pe televiziuni ca să îţi ataci colegii de partid, să ataci orice decizie a partidului, înseamă că nu te simţi bine în aprtidul respectiv. Aşa e normal (să fie exclus – n.r.)”, a explicat Ludovic Orban, luni seară la TVR 1.

 
Pe 7 august, Viorel Cataramă anunţă că va depune plângere penală pe numele liderului PNL Ludovic Orban şi a altor 15 liberali, din forurile de conducere ale formaţiunii, pe motiv că au încercat excluderea sa din partid şi au falsificat rezultatul votului privind nominalizarea viitorului premier propus de PNL.

“Voi înainta o plângere penală împotriva domnilor Ludovic Orban, George Ionescu şi Dinu Gindu pentru fraudarea şi falsificarea rezultatului votului din data de 11 martie din Consiliul Naţional, privind desemnarea candidatului partidului pentru funcţia de premier”, a declarat Viorel Cataramă

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

FOTO. Loredana Groza, ca la 20 de ani. Vedeta a pozat în colanți

Loredana Groza, cunoscută pentru prezența sa în industria muzicală românească, a captat atenția publicului cu ultimele sale fotografii distribuite pe rețelele de socializare. Însă...

Vin ploile și scad temperaturile! Prognoza meteo pe regiuni, până pe 28 aprilie

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza de specialitate, valabilă până pe 28 aprilie 2024. Astfel, în perioada următoare, vremea...

Aproape jumătate din angajați sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă

Aproape 41% dintre angajaţi sunt nemulţumiţi şi foarte nemulţumiţi de actualul loc de muncă, salariul, relaţia cu managerul şi lipsa recunoaşterii profesionale fiind principalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă