11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăViorel Cataramă susţine că nu are nici un dosar la CNSAS

Viorel Cataramă susţine că nu are nici un dosar la CNSAS

Cataramă anunţă că va cere o expertiză grafologică şi va contesta preambulul Adeverinţei. ”S-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe încălcări grave ale legii”, susţine Cataramă.

Viorel Cataramă a transmis un comunicat de presă în care afirmă că a fost la CNSAS pentru a consulta documentele care au stat la baza emiterii adeverinţei pe numele său.

”Nu am niciun dosar la CNSAS. Nu există niciun eventual angajament de informator/colaborator. Datele din Adeverinţă sunt luate din dosarul unui terţ, cetăţeanul olandez HVR”, susţine Viorel Cataramă, citat de News.ro.

Canidatul la alegerile prezidenţiale afirmă că ”documentele prezentate sub semnăturile «W» sau «Voicu» sunt false”, nefiind semnate de el.

”Actele false au fost introduse în dosar, înainte ca acesta să ajungă la CNSAS, instituţia punându-mi la dispoziţie toate actele solicitate, atitudinea angajaţilor fiind extrem de profesionistă. Voi contesta preambulul Adeverinţei şi voi cere expertiza grafologică. Voi întreprinde toate demersurile pentru ca persoanele/instituţiile implicate să fie aduse în faţa justiţiei”, a mai transmis Viorel Cataramă.

Acesta a precizat, de asemenea, că va solicita stenograma şedinţei Colegiului CNSAS şi va informa opinia publică despre o eventuală încălcare a legii sau a regulamentelor.

”În concluzie, în România s-a pus în mişcare maşinăria ştirilor false, clădite pe incălcări grave ale legii, după modelul SUA. Promotorii Statului Naţiune trebuie impiedicaţi prin orice mijloace să crească şi să-şi consolideze poziţia pe scena publică”, mai arată Cataramă în comunicat.

Consiliul Naţional de Studiere a Arhivelor Securităţii (CNSAS) a anunţat, joi, că a finalizat verificare candidaţilor la alegerile prezidenţiale, fiind emise adeverinţe pentru toţi cei care au fost cercetaţi, În ceea ce-l priveşte pe Viorel Cataramă, CNSAS reţine că apare în documente ca informator al Securităţii, dar nu avut calitatea de colaborator.

Cele mai citite

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...
Ultima oră
Pe aceeași temă