11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă: Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de prim-ministru

Viorica Dăncilă: Eugen Teodorovici ar fi potrivit pentru funcţia de prim-ministru

Întrebată dacă ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, ar putea îndeplini această funcţie, ea a replicat: “Categoric, da”.

Precizările au fost făcute într-o declaraţie de presă susţinută la Vaslui, unde Viorica Dăncilă a efectuat o vizită la organizaţia PSD şi a participat la reuniunea Comitetului Executiv Judeţean.

Întrebată cine ar fi premierul cu care ar face “cel mai bun tandem” în cazul în care va fi aleasă preşedinte, Dăncilă a precizat că are în vedere mai multe persoane.

“Am în vedere mai multe persoane, am în vedere o persoană care cred că s-ar descurca foarte bine şi ar fi un premier foarte bun, dar cred că acest lucru trebuie să îl discut prima dată în Comitetul Executiv Naţional. Cred cu tărie că trebuie să ieşim cu un tandem, pentru că am văzut că există atâta dezinformare, încât cine ştie ce lucruri mai apar în spaţiul public. Şi, pentru a limpezi lucrurile, cred că trebuie să ies cu o propunere de prim-ministru”, a spus ea.

Prim-ministrul a mai spus că a discutat cu liderul Pro România,Victor Ponta, doar despre un acord de susţinere, fără detalii despre configuraţia unui viitor Cabinet.

“Nu am discutat cu domnul Victor Ponta despre ministere, nu am discutat despre numărul ministerelor, nu am discutat despre intrarea sau nu la guvernare. A fost o discuţie de principiu despre un acord de susţinere. S-au punctat anumite lucruri, dar nu s-a luat nicio hotărâre. Atât domnul Ponta, cât şi eu am considerat că aceste lucruri trebuie discutate cu colegii, în forurile statutare. Deci, nu am discutat despre ministere, despre persoane. Acest lucru, dacă va fi agreat atât de Pro România, cât şi de PSD, va presupune o discuţie aplicată, în urma acestei discuţii urmând să luăm deciziile. Nu a fost o discuţie de acest mod, dar într-adevăr ne dorim ca în alegerile prezidenţiale să avem lângă noi cât mai multe partide, fie că vorbim de partide parlamentare, aşa cum este Pro România, dar şi partide neparlamentare, sindicate, patronate, toţi cei care vor să ni se alăture în această campanie”, a afirmat ea.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă