4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăPoliticăViorica Dăncilă și ambasadorul Turciei, discuție despre relațiile bilaterale între state

Viorica Dăncilă și ambasadorul Turciei, discuție despre relațiile bilaterale între state

Potrivit sursei citate, tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia dintre România şi Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relaţii bilaterale. Totodată, în cadrul întâlnirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice şi sectoriale.

“Prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depăşit, în premieră, pragul de 5 miliarde euro”, se spune în comunicat.

Totodată, premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plusvaloare parteneriatului strategic dintre România şi Turcia. În context, cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, inovare şi cercetare.

De asemenea, a fost salutat nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar şi pe linie poliţienească, inclusiv din perspectiva combaterii migraţiei ilegale, conform Acordului UE – Turcia din 18 martie 2016, se mai arată în comunicat.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă