Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Viorica Dăncilă și ambasadorul Turciei, discuție despre relațiile bilaterale între state

Viorica Dăncilă și ambasadorul Turciei, discuție despre relațiile bilaterale între state

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit miercuri, la Palatul Victoria, pe ambasadorul Republicii Turcia în România, Osman Koray Ertaş, într-o vizită de curtoazie, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Potrivit sursei citate, tema centrală a discuţiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relaţia dintre România şi Turcia, în 2018 împlinindu-se 140 de ani de relaţii bilaterale. Totodată, în cadrul întâlnirii, a fost reconfirmat angajamentul ambelor părţi pentru consolidarea relaţiei bilaterale, pe baza parteneriatului strategic, cu accent pe aprofundarea cooperării economice şi sectoriale.

"Prim-ministrul Dăncilă şi-a exprimat satisfacţia pentru faptul că Turcia reprezintă primul partener comercial extra-comunitar al României, iar în 2017 volumul schimburilor bilaterale a depăşit, în premieră, pragul de 5 miliarde euro", se spune în comunicat.

Totodată, premierul român a apreciat că reluarea lucrărilor Comisiei mixte interguvernamentale de cooperare economică, la începutul lunii mai, la Ankara, va genera plusvaloare parteneriatului strategic dintre România şi Turcia. În context, cei doi oficiali s-au referit la cooperarea bilaterală sectorială în domenii ca energie, tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, inovare şi cercetare.

De asemenea, a fost salutat nivelul foarte bun al cooperării militare în cadrul NATO, dar şi pe linie poliţienească, inclusiv din perspectiva combaterii migraţiei ilegale, conform Acordului UE - Turcia din 18 martie 2016, se mai arată în comunicat.

Comentarii

loading...